Aktivni vikend za zdravlje – kretanjem, vježbanjem, plivanjem i opuštanjem u Ivanić-Gradu

Lokalne vijesti

Besplatni bazeni i teretana, teniski tereni, škola plivanja, grupno vježbanje, biciklijada, joga, gong kupka, aromaterapije… Sve se to nudi na prvom ovogodišnjem Vikendu za zdravlje, 12. i 13. lipnja 2021. u Ivanić-Gradu u organizaciji Turističke zajednice Ivanić-Grada (TZIG).

Nakon višemjesečne izolacije, koja je utjecala na fizičko, ali i psihičko zdravlje ljudi, vrijeme je da se građani opuste i “resetiraju” u Ivanić-Gradu. Niz besplatnih aktivnosti usmjerenih na zdravlje, održat će se na Sportskom parku (SP) Zelenjak i pored Specijalne bolnice (SB) Naftalan te na njihovim novim bazenima, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Oni koji žele besplatno plivati, mogu to učiniti u subotu i nedjelju, od 9 do 19 sati na novim bazenima SF Naftalan. Za one mlađe, od 7-10 godina, oba dana organizirana je škola plivanja, dok će odrasli moći uživati u funkcionalnom treningu, aqua aerobicu i senior pilatesu. Uz bazene u jutarnjim će satima biti organizirano i mjerenje šećera i tlaka te niz predavanja i radionica na temu aktivnog starenja, trčanja, istezanja, aromaterapije, kako kuhati za djecu i slično.

Mali i veliki, oba dana vikenda, moći će unajmiti i rekvizite za stolni tenis, badminton te viseću kuglanu, odigrati tenis na teniskim terenima te se pritom dobro zabaviti. Oni najmlađi mogu se od 10 sati uključiti u radionicu izrade lutaka i glume za djecu, a od 16 sati zabaviti plesom ili igrom na poligonu. Odrasli se za to vrijeme mogu opuštati uz vježbe disanja, pozdrav suncu i tibetance ili gong kupku. Ako  niste spremni za razgibavanje i aktivni vikend, možete pogledati Prvenstvo Hrvatske u samostrelu za juniore, dječji rukometni turnir ili streetball.  Istražite Ivanić i saznajte koja su tri crna zlata Moslavine na zanimljivoj edukativnoj šetnji uz vodstvo u subotu i nedjelju u 11 sati.

Lokalne vijesti

Predahnuti se može uz zdrave zalogaje u Caffe bar Naftalan 2, Dribbling Food Caffe ili Café bar Zelenjak, a lokalni proizvodi pronaći na malom sajmu domaćih OPG-ova.

U subotu navečer od 20 sati uživajte u koncertu Jelene Mesarić i Saše Tadića na  otvorenom  uz stari  bazen.

“Kako bismo svi ostali zdravi, sigurni i veseli, potrebno je voditi računa o pridržavanju epidemioloških mjera te je stoga ograničen broj mjesta u nekim grupama i poželjno je prethodno rezervirati svoje mjesto”, napominju iz grada. Za grupno vježbanje u organizaciji SB Naftalan to može učiniti e-mailom na bazeni@naftalan.hr ili telefonskom najavom na 01 2834 533, a za  ostale sadržaje na e-mail: info@tzig.hr ili na broj 01 2881 591. U slučaju lošeg vremena događanja, nažalost, otkazuju.

Međutim, bogatih događanja neće nedostajati niti ostatak mjeseca. Na Izletištu Petek i Hotelu Sport 19. i 20. lipnja očekuje vas Vikend za wellness i rekreaciju, a 26. lipnja Vikend u prirodi pješačenjem šumom Marča i posjet  Seoskom turizmu Kezele.

Lokalne vijesti

Detaljne informacije o zabavnim događanjima dostupne su na internetskim stranicama Turističke zajednice Ivanić-Grada, www.tzig.hr, Facebooku Turističke zajednice Ivanić-Grada, kao i na programu u nastavku e-maila.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su s *