Budućnost je stigla u Dugo Selo realizacijom projekta vrijednog 4,5 milijuna kuna

Lokalne vijesti

Gradonačelnik Grada Dugo Selo Nenad Panian danas je svečano otvorio nogometni terena s umjetnom travom po UEFA standardima na igralištu NK Dugo Selo. Na inicijativu Uprave NK Dugo Selo, Grad  je osigurao sredstva u proračunu u iznosu od 3,6 milijuna, a ostalih 900 tisuća kuna Središnji državni ured za sport. Dugo očekivani teren je gotov i bit će najkorisniji projekt za mlade i sport u posljednjih desetak godina u Dugom Selu.

Lokalne vijesti

Svečano otvorenje terena je popraćeno nogometnim turnirom na kojem su sudjelovale mlađe kategorije NK Dugo Selo, GNK Dinamo, NK Dubrava TIM Kabel, te NK Sesvete.

Prije finala, koje je odigrano između NK Sesvete i GNK Dinamo, prisutnima se obratio gradonačelnik Panian izrazivši dobrodošlicu svim okupljenima.

„Iznimno mi je zadovoljstvo otvoriti ovaj nogometni teren i reći, vama dragi roditelji, da više nećete morati voditi svoju djecu na treninge van Dugog Sela. To je bila moja prva zadaća“, rekao je Panian. Zahvalio se prije svega djelatnicima NK Dugog Sela kazavši da su bili dovoljno uporni i dovoljno odvažni da ostvare ovaj projekt. „Na inicijativu djelatnika NK Dugo Selo, pokrenuli smo i realizirali ovaj projekt. Mi smo ti koji moraju slušati ljude koji imaju viziju budućnosti, a oni su je imali, i budućnost je stigla u Dugo Selo“ kazao je Panian.

„Ovo je ulaganje u naše mlade, i zalog da ih zadržimo u Hrvatskoj. Možemo graditi škole i vrtiće, ali mi moramo naći način kako ih zadržati. U tom ćemo naumu i uspjeti, jer vidimo koliko je danas ovdje ljudi koji su željni da ovakav projekt zaživi“,  rekao je Panian.  „Iznimno sam ponosan što imam čast uručiti dresove i svu ostalu sportsku opremu svim kategorijama NK Dugo Selo. Dresovi i oprema su financirani novcima građana koji su bili namijenjeni mojoj reprezentaciji. Ta sredstva nismo potrošili i prenamijenili smo ih za jedan ovako plemenit čin. To je moj poklon i poklon građana Grada Dugo Selo ovoj djeci“, kazao je Panian. Uz dresove koji su namijenjeni NK Dugom Selu, Panian je uručio i prigodne majice svim ostalim natjecateljima.

Uz teren se skupilo mnoštvo roditelja, kojima sigurno mnogo znači što će njihova djeca dobiti uvjete za treniranje kakve i zaslužuju.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su s *