Ministrica Bedeković položila kamen temeljac za novi vrtić u Rugvici vrijedan 12 mil.kn.

Lokalne vijesti

Danas, 02. srpnja 2020. godine obilježen je početak radova na izgradnji novog dječjeg vrtića u Rugvici. Tom je prigodom izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc. Vesna Bedeković zajedno s načelnikom Općine Rugvica Matom Čičkom položila kamen temeljac.

Općina Rugvica prijavila se na natječaj iz Programa ruralnog razvoja za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” za izgradnju, rekonstrukciju i opremanjezgrade javne namjene – dječjeg vrtića na Okunšćaku. Projekt izgradnje vrtića vrijedan je 12.160.492,61 kn te se sufinancira s 85% u iznosu od 7.440.000,00 kn bespovratnim sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

„Kako bi se mladim osobama u procesu planiranja obitelji omogućili što bolji uvjeti, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kontinuirano radi na donošenju mjera usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima i usklađivanja radnog vremena s potrebama roditelja, što je samo dio snažne obiteljske politike kojom izgrađujemo dobre temelje između poslovnog i obiteljskog života“, istaknula je u svom obraćanju ministrica Bedeković.

„Gradimo  i obnavljamo preko 500 vrtića diljem Hrvatske, a jedan od prioriteta naše Vlade u idućem mandatu je dodatno osigurati kvalitetan odgoj i obrazovanje od najranije dobi te povećanje obuhvata djece u vrtićima od navršene četvrte godine do polaska u osnovnu školu“, nadodala je ministrica Bedeković.

Radovi na izgradnji će trajati 10-tak mjeseci, te će se dobivanjem novog objekta povećati kapacitet prihvata djece u predškolsko obrazovanje u Rugvici. Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Željka Josićnaglasila je kako su pokrenuti brojni projekti za ulaganje u demografsku revitalizaciju zemlje. „U današnje vrijeme majke moraju uskladiti poslovni i obiteljski život, a Vlada je svim reformama i projektima omogućila da oni budu u ravnoteži. Raduje me da će budući korisnici ovog objekata – naši mališani, biti zadovoljni i sretno odrastati u ovoj ustanovi.“

 

Načelnik Općine Rugvica Mato Čičakistaknuo je kako se danas polaže kamen temeljac za jedan od osam vrtića koji se grade ili rekonstruiraju iz Programa ruralnog razvoja u Zagrebačkoj županiji. „Ovaj novi objekt riješiti će problem nedovoljnih kapaciteta za smještaj naše djece u vrtiće. Činjenica o nedovoljnom broju mjesta dokazuje kako je Rugvica dobro mjesto za život. Ukidanjem prireza i svim infrastrukturnim projektima koje provodimo radimo na poboljšanju naše Općine, a poglavito ćemo nastaviti s ulaganjima u djecu i mlade kako bi privukli još više mladih i novih stanovnika u naš kraj“,istaknuo je Čičak te dodao kako je ovo drugi vrtić koji se gradi u relativno kratkom vremenu te se nada da će se briga i rad lokalne samouprave odraziti na svakodnevni zadovoljni život naših građana i u budućnosti. Projektom je planirano stvaranje 17 novih radnih mjesta što je od iznimnog značaja za općinu.

Mjera 7 Programa ruralnog razvoja RH namijenjena je općinama i gradovima, a financira pokretanje, poboljšanje te proširenje brojnih usluga koje lokalnom stanovništvu unapređuju kvalitetu života.Svi projekti provode se u naseljima do 5.000 stanovnika, a financijska potpora iznosi od 80 do 100% investicije, odnosno između 15.000 i 1.000.000 eura po projektu.

Prethodni članakSljedeći članak

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su s *