Moderno dječje igralište u Jasenicama uskoro gotovo

Lokalne vijesti

Investicija vrijedna skoro 650 tisuća kuna najviše će razveseliti maselničku djecu – uskoro se završava novo moderno igralište.

U Ulici Gojka Šuška u naselju Maslenica uskoro će se čuti vesela cika i vika. Najmlađi stanovnici naselja dobit će svoje mjesto za igru. Naime, pri kraju je izgradnja dječjeg igrališta nakon čega se kreće u njegovo opremanje.  „EU sredstvima preko Programa ruralnog razvoja krenuli smo u izgradnju i uređenje dječjeg igrališta sa spravama, površinama za odmor i komunikaciju te ozelenjenim zonama“, kaže načelnik Općine Jasenice Martin Baričević.

U okviru mjere 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koja se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS), odabranih LAG-ova, unutar podmjere 19.2 „Provedba operaciju unutar CLLD strategije“, Općina Jasenice je dana 22. srpnja 2020. godine potpisala Ugovor o financiranju sa Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za projekt „Uređenje dječjeg igrališta u naselju Maslenica“.  Ukupna vrijednost investicije iznosi 648.065,00 kuna.

„Razdvojili smo izgradnju i opremanje na dvije nabave, a ove godine u siječnju potpisali ugovore za izgradnju i opremanje. Radovi su u tijeku i uskoro bi se trebali završiti kada će se pristupiti opremanju tj. ugradnji sprava za igru“, kaže Baričević.  Prema glavnom projektu, igralište će biti opremljeno tipskim spravama za igru, dok će sve površine unutar dječjeg igrališta biti povezane u kontinuitetu. Povišeni sjeverni plato s piknik klupama biti će pristupačan preko rampe propisanog nagiba  tako da  se omogući kretanje i korištenje čitavog igrališta djeci i osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Različite podne obloge su u istom nivou, bez visinskih razlika, a  igralište je projektirano tako da tijekom korištenja različita djelovanja ne prouzroče nedopuštene deformacije, te oštećenja građevinskog dijela ili opreme.

Uz prvi dječji vrtić i novo školsko igralište, ovo je još jedan projekt kojim Općina Jasenice potiče demografsku obnovu. „Djeca su nam prioritet, ona su naša budućnost i naša radost. Njihov je razvoj obilježen igrom i istraživanjem, te se nadam da će ovdje provoditi svoje vrijeme i družiti se sa svojim vršnjacima“, poručuje Baričević. Dodaje kako su sva ulaganja u infrastrukturne projekte usmjerena na podizanje razine kvalitete života lokalnog stanovništva, poglavito mladih obitelji koje žele zadržati na svojem području.

Prethodni članakSljedeći članak

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su s *