Po prvi puta u Hrvatskoj svi kandidati u kampanji učitelji i profesori

Lokalne vijesti

Krunoslav Pecarić, kandidat HSLS-a za gradonačelnika Nove Gradiške i nositelj liste HSLS-a za Gradsko vijeće Nove Gradiške profesor je hrvatskog jezika i književnosti. Njegova zamjenica Koraljka Šimić učiteljica je razredne nastave koja je već 25 godina u školstvu. Osam nositelja listi u kampanji na lokalnim izborima u Novoj Gradišci su učitelji i profesori.

Danas, 27. travnja 2021. Krunoslav Pecarić, kandidat HSLS-a za gradonačelnika Nove Gradiške i nositelj liste HSLS-a za Gradsko vijeće Nove Gradiške održao je konferenciju za medije na kojoj je predstavio svoju kandidaturu. U strankama su svjesni svih loših situacija koje su zadesile Grad Novu Gradišku, te smatraju kako zajednički duh HSLS-a kao najstarije stranke i MOST-a kao jedne od najmlađih ima iskustvo, mladost i polet da u zajedničkom cilju ostvare što bolje rezultate na predstojećim izborima.

Pecarić je najavio da će kao gradonačelnik Nove Gradište odrediti novi smjer funkcioniranja Grada, kako bi se otvorili novi putevi za njegov razvoj. „Potreban nam je novi početak. Zajedničkim snagama HSLS-a i MOST-a graditi ćemo bolju budućnost ovoga grada“, rekao je Pecarić. Istaknuo je kako imaju veliku prednost jer iza sebe nemaju nikakvih „repova ni mrlja“, a njihovo dugogodišnje iskustvo u sektoru obrazovanja daje im ozbiljan pristup i želju za promjenama: „Možemo promijeniti smjer u kojem Gradiška ide, možemo biti transparentni, možemo dati puno bolje.  Poboljšat ćemo obrazovanje, dići ćemo gospodarstvo, širiti poduzetništvo. Naš tim će dati sve od sebe da ovaj grad bude bolji.“

Glavne smjernice programa „Novi smjer za Novu Gradišku – Zajedno za novi početak“ na koje će dati poseban naglasak su transparentnost proračuna, reorganizacija školstva i obrazovnih institucija, zapošljavanje mladih, razvoj gospodarstva, poboljšanje poduzetništva, te energetika. „Prva i osnovna stvar koju ćemo promijeniti kada dođemo na vlast je transparentnost gradskih financija. Na bjelovarskom primjeru može učiti svaki grad, a mi ćemo primijeniti njihov model – svima će biti vidljivo na koji je način i za što utrošena svaka kuna iz gradskog proračuna. To će biti prvi veliki iskorak kojim ćemo našim građanima vratiti povjerenje u samu instituciju“, najavio je Pecarić.

Osnovne i srednje škole nisu pod gradskim upravljanjem, pa je sada teško uvoditi promjene i ispravljati pogreške. „Vratit ćemo osnovne škole pod ingerenciju Grada kako bi lakše njima upravljali. Poznajemo sustav jer godinama radimo u njemu i znamo što je sve potrebno kako bismo poboljšali školstvo u kojem ima mnogo prostora za razvoj.“ Najavio je i izgradnju još jednog vrtića, jer su trenutni novogradiški kapaciteti odavno premali, a potrebna je i reorganizacija njihovog rada koji će se uskladiti sa potrebama modernog življenja.

Grad i okolne općine imaju svoje industrijske zone koje same za sebe ne funkcioniraju. „Potrebno ih je spojiti u jednu cjelinu koja će imati jedinstveni sustav upravljanja, a time i manje administracije, povećat će se konkurentnost, lakše ćemo izaći na europska i svjetska tržišta i svime time privlačiti nove investicije“, rekao je Pecarić.

Na konferenciji se predstavila Koraljka Šimić, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika

„Kao stanovnici, radnici, građani i roditelji živimo u Novoj Gradišci i znamo što treba mijenjati. Naš plan za budućnost ovoga grada je jasno zacrtan.  Moji dobri rezultati u poslu i obiteljskom životu stoje iza mene i dokazali su da sam osoba koja ne odustaje i ide do cilja poštenim putem“, kazala je.

MOST-ova predstavnica Snježana Jureković, profesorica hrvatskog jezika i knjižničarka, rekla je kako je do koalicije sa HSLS-om došlo radi toga što su tražili sličnosti, a ne razlike.

Ujedinjene stranke žele preuzeti čvrstu ulogu vođenja grada koji žele učiniti boljim gradom za sve njegove stanovnike.

Prethodni članakSljedeći članak

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su s *