U Zagrebu počeo 55. po redu Floraart

Lokalne vijesti

(HINA/Zvonimir KUHTIC/)

Prvog dana lipnja  svečano je otvoreno 55. izdanje festivala hortikulture Floraart na zagrebačkom jezeru Bundek, a ondje će se do 6. lipnja predstaviti stotinjak izlagača uz prateće izložbe, street art i glazbene nastupe.

Floraart se održava uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a festival će sadržavati i izložbu radova studenata alumnija Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

“U sklopu ovogodišnjeg Floraarta zasadili smo u zatvorenim kupolama i neke neobične umjetničke biljke, koje su svojom imaginacijom  osmislili i postavili studenti ALU u Zagrebu. Ova izložba radova naših mladih umjetnica i umjetnika promišlja o ovoj našoj specifičnoj situaciji zatvorenosti sustava ali ujedno i o kreativnim potencijalima umjetnosti ka otvaranju i oživljavanju kvalitete naših života”, navodi se mentor projekta i prodekan za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu Danko Friščić.

Na Floraartu će svakog dana do kraja festivala u 19 sati biti i glazbeni program na pontonskoj pozornici, a nastupit će Ricardo Luque, Saša Nestorović Jazz Quartet, Lela Kaplowitz Quartet, Soulbeat i Ivana Galić i ZP Quartet.

“Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati sve da posjete našu izložbu, ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma”, navodi se u priopćenju Floraarta.

Floraart se održava u organizaciji Zagrebačkog holdinga podružnice Zrinjevac, te uz suorganizaciju Grada Zagreba te Turističke zajednice grada Zagreba.

Izvor: HINA

Prethodni članakSljedeći članak

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su s *