1. Korištenjem bilo kojeg dijela Lokalnevijesti.hr portala i svih njegovih dijelovaautomatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.
 2. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja. Smatra se da su kontinuiranim korištenjem Lokalnevijesti.hr portala ili bilo kojeg njegovog dijela, korisnici u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.
 3. Niti jedan dio Lokalnevijesti.hr portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Lokalnevijesti.hr portal

 1. “Virtuslife d.o.o.” posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja Lokalnevijesti.hr portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Lokalnevijesti.hr portala, ukoliko ne krše pravila korištenja.
 2. Lokalnevijesti.hr portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.
 3. Lokalnevijesti.hr sadržaje objavljuje u dobroj vjeri. Sve sadržaje Lokalnevijesti.hr portala koristite na vlastitu odgovornost i Lokalnevijesti.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.
 4. Pristup Lokalnevijesti.hr portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

Autorska prava

 1. Lokalnevijest.hr je nositelj autorskih prava na svim vlastitim sadržajima (tekstualni, vizualni i audio materijali, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava Lokalnevijest.hr portala i podložno je tužbi.
  1. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Lokalnevijest.hr, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
  2. Korisnik koji smatra da je Lokalnevijest.hr povrijedio njegova autorska prava ovlašten je takav sadržaj odmah prijaviti redakciji portala ili društvu VIRTUS LIFE d.o.o. Lokalnevijest.hr će svaku takvu prijavu razmotriti odmah te, u slučaju utvrđivanja povrede, u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.

Linkovi na vanjske stranice

 1. Lokalnevijest.hr sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Lokalnevijest.hr linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Registrirani korisnici

 1. Registriranjem na Lokalnevijest.hr portal korisnik je obvezan završiti postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati login i password.
 2. Lokalnevijest.hr nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji. Za sve sadržaje obavljene pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.
  1. Lokalnevijest.hr je ovlašten, po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave, u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.
  2. Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu sa specifičnim pravilima za pojedine dijelove portala.
  3. Lokalnevijest.hr zadržava pravo da pojedinom korisniku zabrani korištenje portalom ili dijelom portala, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Uvjete korištenja.
 3. Korisnik je dužan odmah prijaviti Lokalnevijest.hr portalu neovlašteno korištenje njegovog korisničkog računa – accounta. Lokalnevijest.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Nedozvoljeni sadržaj

 1. Prilikom korištenja portala Lokalnevijest.hr nije dozvoljeno:
  • koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja
  • maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način vrijeđati prava drugih korisnika naših i tuđih komunikacijskih servisa
  • objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj
  • uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima
  • uploadatifileove koji sadržavaju viruse, crve, trojane ili bilo kakav software koji nanosi štetu
  • lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika
  • sugerirati na bilo koji način da ste u službenom odnosu s Lokalnevijest.hr portalom
  • kršiti bilo koji važeći zakon
 2. Lokalnevijest.hr nema obvezu pratiti komunikacijske servise, ali zadržava pravo da u slučaju opravdane prijave, bez obavijesti, ukloni bilo koji materijal koji nije u skladu s pravilima.
 3. Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno, u dobroj namjeri, a Lokalnevijest.hr ne može se držati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

Pravila komentiranja

 1. Svim korisnicima portala Lokalnevijest.hr strogo je zabranjeno:
  • Prijetiti drugim korisnicima, novinarima, administratorima ili subjektima članaka, a što može rezultirati i kaznenim progonom
  • Iznošenje uvreda ili vrijeđanje bilo koje osobe ili skupine na temelju nacionalne, rasne, spolne, vjerske ili druge pripadnosti te govor mržnje i propagiranje nasilja
  • Prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka
  • Objavljivanje neistinitih informacija o osobama i događajima, s ciljem zavaravanja ili klevete te “trollanje” odnosno namjerno provociranje drugih komentatora
  • Oglašavanje, netematski sadržaj, spam, kršenje autorskih prava
  • Upotreba psovki, osim u slučaju kada se koriste kao stilski izraz, odnosno kad nisu nekome izravno upućene
  • Pisanje bilo kojim pismom osim latinice
  • Vrijeđanje ostalih korisnika i njihovih komentara, autora članaka, te izravnih ili neizravnih subjekta članaka
 1. Nije dozvoljeno prijeteće ili nametljivo ponašanje, namjerno ometanje diskusija umetanjem repetitivnih i/ili nesadržajnih poruka i komentara.
 2. Korisnik je osobno odgovoran za sadržaj koji objavljuje ili čini dostupnim na web servisu, budući da portal Lokalnevijest.hr ne može kontrolirati i/ili revidirati svaku objavu korisnika niti odgovara za sadržaj iste.
 3. hr.hr pridržava pravo ukloniti, premjestiti i/ili urediti svaku objavu koja po njegovoj slobodnoj ocjeni predstavlja kršenje ovih Uvjeta i pravila komentiranja. U slučaju teškog ili učestalog kršenja Uvjeta, Lokalnevijest.hr.hr pridržava pravo izbrisati korisnika iz arhive, čime će se automatski izbrisati svi njegovi prethodni komentari.

Poruke Lokalnevijest.hr.hr-a i sponzora

 1. Lokalnevijest.hr može registriranim korisnicima povremeno poslati obavijesti Lokalnevijest.hr portala i sponzora.

Modificiranje i promjene pravila

 1. Lokalnevijest.hr zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira ova pravila korištenja. O važnim promjenama i dopunama, Lokalnevijest.hr može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem novih pravila na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Lokalnevijest.hr.hr portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

Pravila o slanju fotografija i audio-vizualnog sadržaja

Video i audio snimke, fotografije, ali i sve ostale materijale koje nam pošaljete mogu, ali i ne moraju biti objavljeni na portalu Lokalnevijest.hr, kao i na društvenim mrežama ili video platformama u vlasništvu VIRTUS LIFE d.o.o.

Slanjem fotografija, video sadržaja ili drugih materijala, Lokalnevijest.hru dajete izričito dopuštenje za objavu i korištenje poslanih sadržaja, u svrhu i na način kako procijeni uredništvo Lokalnevijest.hra. Ovime također pristajete da vaše djelo, ukoliko ga pošaljete anonimno, neće biti potpisano, odnosno da na njemu nećete biti označeni kao autor. Dostavljanjem video i foto materijala pristajete da ti materijali budu objavljeni na portalu Lokalnevijest.hr i drugim platformama u vlasništvu VIRTUS LIFEd.o.o, kao i da takva eventualna objava ne podrazumijeva automatski da će vam za to biti isplaćen honorar. Ukoliko je isplata naknade uvjet za davanje dopuštenja za objavu, pošiljatelj je dužan, odmah prilikom slanja materijala, to najaviti. Pošiljatelj ujedno mora jamčiti pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću da je vlasnik autorskih prava na sav sadržaj koji je poslao.

PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Ova Pravila o zaštiti privatnosti opisuju kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, u vezi s vašim pristupom i korištenjem portala www.lokalnevijest.hr.

Naše usluge ponekad sadrže linkove na usluge drugih kompanija. Te kompanije imaju vlastita pravila o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, stoga imajte na umu da će informacije koje na taj način dajete, biti regulirane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihova pravila o zaštiti privatnosti, kako biste znali kako će upotrebljavati vaše podatke.

Čvrsto smo predani čuvanju informacija o vama i vašoj obitelji. Naš tim poduzima sve razumne napore kako bismo brinuli o vašoj informacijskoj sigurnosti i privatnosti. Istodobno, nijedna usluga ne može biti potpuno sigurna – ako imate razloga misliti da su vaš korisnički račun ili osobni podaci izloženi riziku, na primjer, ako je netko mogao saznati vašu lozinku, odmah nam se javite, putem mail adrese zastitapodataka@Lokalnevijest.hr.hr.

Voditelj obrade podataka je društvo VIRTUS LIFE d.o.o., Zadarska 80, 10 000 Zagreb.

 1.   PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Postoje tri opće kategorije informacija koje prikupljamo.

1.1   Informacije koje nam dajete

  1.1.1   Informacije nužne za korištenje Lokalnevijest.hr

Tražimo i prikupljamo sljedeće osobne podatke o vama, kada se registrirate kao korisnik Lokalnevijest.hr. Ove informacije su neophodne za odgovarajuću provedbu ugovora između vas i nas i omogućuju nam da ostvarujemo naše pravne i zakonske obveze. Ove informacije ne dijelimo s trećim osobama, osim u izuzetnim slučajevima, i samo uz vaš izričiti pristanak. Bez pružanja navedenih informacija možda vam nećemo moći pružiti sve tražene usluge.

Informacije za otvaranje korisničkog računa – kada se prijavite kao korisnik Lokalnevijest.hr, zahtijevamo određene informacije kao što su: vaše ime, prezime, adresa e-pošte i datum rođenja i sl.

Profil i informacije o oglasu – da biste upotrebljavali određene značajke Lokalnevijest.hr, možemo vas tražiti dodatne informacije, što može uključivati vašu adresu, telefonski broj, fotografije i sliku profila.

Podaci o potvrdi identiteta – da bismo stvorili i održali pouzdano i sigurno okruženje, možemo prikupljati podatke sa svrhom provjere vašeg identiteta (kao što su slike vaše izdane osobne iskaznice, putovnica, ili vozačka dozvola, kako to dopuštaju važeći zakoni) ili druge podatke o autentičnosti.

Komunikacije s Lokalnevijest.hr i ostalim korisnicima Lokalnevijest.hr– kada komunicirate s ovlaštenim osobama Lokalnevijest.hr ili koristite stranicu Lokalnevijest.hr za komunikaciju s drugim korisnicima, prikupljamo informacije o vašoj komunikaciji i svim informacijama koje ste, na taj način, odlučili pružiti.

  1.1.2   Podaci koje ste nam poslali

Možete nam poslati i neke dodatne osobne podatke kako bismo uspostavili bolji korisnički doživljaj. Ove se dodatne informacije obrađuju na temelju vašeg pristanka.

Dodatne informacije o korisničkom računu – možete odabrati pružanje dodatnih informacija, kao dio vašeg korisničkog računa (kao što su spol, željeni jezik, grad i osobni opis). Neke od tih informacija navedenih u postavkama računa dio su vaše stranice javnog profila i bit će javno vidljive drugima.

Drugi podaci – možete nam dati i druge informacije, prilikom popunjavanja obrazaca, provođenja pretraživanja, ažuriranja ili dodavanja informacija vašem korisničkom računu, odgovaranja na ankete, objavljivanja na forumima, sudjelovanja u promocijama ili korištenja drugih značajki Lokalnevijest.hr.

Uredba Europske unije postavlja posebna pravila za obrađivanje “posebnih kategorija osobnih podataka”, koji uključuju vjersko opredjeljenje, političko opredjeljenje te zanimaju li vas muškarci ili žene. Dopuštamo vam da takve podatke objavite, kako bi ih mogli vidjeti ljudi koje vi odaberete. Odlučite li dodati takve podatke, mi ih primamo, obrađujemo i pohranjujemo. Takve podatke upotrijebit ćemo samo uz vaše dopuštenje.

1.2   Informacije koje automatski prikupljamo prilikom vašeg korištenja Lokalnevijest.hr

Kada koristite Lokalnevijest.hr, automatski prikupljamo neke informacije, uključujući osobne podatke, o uslugama koje koristite i načinu na koji ih upotrebljavate. Ove informacije potrebne su za odgovarajuće izvršenje ugovora između vas i nas, kako bismo postupali u skladu sa našim pravnim i zakonskim obvezama i imajući u vidu naš legitiman interes za pružanje i poboljšanje usluga Lokalnevijest.hr.

Informacije o geografskoj lokaciji – kada koristite određene usluge Lokalnevijest.hr, možemo prikupiti informacije o vašoj preciznoj ili približnoj lokaciji, kako je ona određena podacima poput vaše IP adrese ili GPS-a mobilnog uređaja, kako bi vam pružili bolji korisnički doživljaj. Većina mobilnih uređaja omogućuje vam da upravljate ili onemogućite upotrebu usluga lokacije za aplikacije, u izborniku postavki uređaja. Lokalnevijest.hr može prikupljati te podatke čak i kada ne upotrebljavate aplikaciju, ako je ta veza omogućena putem vaših postavki ili dozvola za uređaj.

Informacije o načinu korištenja Lokalnevijest.hr– prikupljamo informacije o vašim interakcijama putem Lokalnevijest.hr, kao što su stranice ili sadržaj koji pregledavate, pretraživanja za Ispis i druge radnje na Lokalnevijest.hr.

Zapisnik podataka i podataka o uređaju – automatski prikupljamo podatke o zapisima i podatke o uređaju, kada pristupate i koristite Lokalnevijest.hr, čak i ako niste stvorili korisnički račun ili niste prijavljeni. Ti podaci uključuju, između ostalog, pojedinosti o tome kako ste koristili Lokalnevijest.hr(uključujući ako ste kliknuli na veze na aplikacije trećih strana), IP adresu, datume i vremena pristupa, podatke o hardveru i softveru, informacije o uređaju, informacije o događajima uređaja, jedinstvene identifikatore i podatke o kolačićima.

Kolačići i slične tehnologije – koristimo kolačiće i druge slične tehnologije, kao što su web-svjetionici, pikseli i identifikatori mobilnih uređaja. Možemo dopustiti i našim poslovnim partnerima da koriste ove tehnologije praćenja na Lokalnevijest.hr ili angažirati druge da prate vaše ponašanje u naše ime. Više informacija o našoj upotrebi ovih tehnologija potražite u našim pravilima o kolačićima.

1.3   Informacije koje prikupljamo od trećih strana

Lokalnevijest.hr može prikupljati informacije, uključujući i osobne podatke, koje drugi pružaju o vama, kada koriste Lokalnevijest.hr ili dobivaju informacije iz drugih izvora i kombiniraju ih s informacijama koje prikupljamo putem Lokalnevijest.hr. Ne kontroliramo, ne nadziremo i ne odgovaramo za način na koji treće osobe koje pružaju vaše podatke obrađuju te podatke, a bilo koji zahtjev za informacijama o otkrivanju vaših osobnih podataka treba uputiti trećim stranama.

Usluge treće strane – ako povezujete, povežete se ili se prijavite na Lokalnevijest.hr putem usluga treće strane (npr. Google, Facebook), treća strana može nam poslati podatke kao što su registracija i informacije o profilu te usluge. Ove informacije variraju i kontrolirani su od treće strane ili su na to ovlašteni putem vaših postavki privatnosti u toj usluzi.

Lokalnevijest.hr nije odgovoran za načine i uvjete rada trećih strana.

Lokalnevijest.hr prikuplja i obrađuje osobne podatke putem interakcija korisnika na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter i LinkedIn. Lokalnevijest.hr odnosno odgovorne osobe imenovane od strane Lokalnevijest.hr imaju uvid u poruke i/ili objave na spomenutim društvenim mrežama, međutim osobne podatke prikupljene putem istih, osobito one sadržane u porukama, Lokalnevijest.hr ne pohranjuje te dodatno ne obrađuje osim u svrhe navedene u ovim Pravilima.

Lokalnevijest.hr koristi poslovni profil koristeći usluge Facebook-a, Twittera i Linkedina, a o njihovim Pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:

FACEBOOK ONLINE

https://www.facebook.com/policy.php

TWITTER ONLINE

https://twitter.com/en/privacy

LINKEDIN

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a, Twitera , YouTubea i/ili Instagrama ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:

FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://hr-hr.facebook.com/policy.php

https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

 

Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07 Irska

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://twitter.ethicspointvp.com/custom/twitter/forms/data/form_data.asp

https://help.twitter.com/forms/privacy

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Twittera-a, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

 

LinkedIn Ireland Unlimited Company. Attn: Legal Dept. (PrivacyPolicyandUserAgreement), Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/TSO-DPO

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu LinekdIna, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

Ostali izvori – u opsegu dopuštenom primjenjivim zakonima, možemo primiti dodatne informacije o vama, kao što su demografski podaci ili podaci potrebni za otkrivanje prijevara, od pružatelja usluga trećih strana i/ili partnera te ih kombinirati s našim podacima o vama. Možemo primati informacije o vašim iskustvima i interakcijama s našim partnerskim oglasnim mrežama.

 1.   KAKO KORISTIMO INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Upotrebljavamo, pohranjujemo i obrađujemo informacije, uključujući i osobne podatke, sa svrhama razumijevanja, poboljšanja i razvoja Lokalnevijest.hr, mjerenja i poboljšanja oglašavanja i marketinga, stvaranja i održavanja pouzdane i sigurnije okoline te sa svrhom ostvarivanja naših pravnih i zakonskih obveza.

2.1   Pružanje usluga, poboljšanje i razvoj Lokalnevijest.hr

 • Omogućujemo vam pristup i korištenje Lokalnevijest.hr;
 • Djelujemo, štitimo, poboljšavamo i optimiziramo Lokalnevijest.hr i vaše korisničko iskustvo, primjerice obavljanjem analiza i provođenjem istraživanja;
 • Pružamo vam korisnička podršku;
 • Šaljemo vam poruke o uslugama ili korisničkoj podršci, ažuriranja, sigurnosna upozorenja i obavijesti o računu.
 • Da bismo bili u mogućnosti pružati kvalitetnu uslugu, zaštititi, poboljšati i optimizirati Lokalnevijest.hr te personalizirati i prilagoditi vaše korisničko iskustvo (kao što su prijedlozi za unos ili rangiranje rezultata pretraživanja), možemo analizirati na koji način koristite Lokalnevijest.hr i što vas najviše zanima, sve na temelju vaših interakcija s Lokalnevijest.hr, povijesti pretraživanja i provedenih kupnji, podataka o vašem profilu i postavkama te drugih sadržaja koji ste poslali Lokalnevijest.hr.

Obrađujemo ove informacije na temelju privole, a u određenim slučajevima i na temelju legitimnog interesa, za funkcioniranje i poboljšanje naših usluga te iskustva naših korisnika, što kao naši ispitanici i očekujete od Lokalnevijest.hr. Vaše podatke obrađivati ćemo i kada je to potrebo za ispunjene ugovornih obveza.

U svakom navedenom slučaju obavijestiti ćemo vas na adekvatan način o obradi vaših podataka.

2.2   Stvaranje i održavanje pouzdanog i sigurnijeg okruženja

 • Otkrivanje i sprečavanje prijevara, neželjene pošte, zloupotrebe, sigurnosnih incidenata i drugih štetnih aktivnosti;
 • Provodimo sigurnosne istrage i procjenu rizika;
 • Provodimo provjeru podataka ili identifikacijskih podatka;
 • Pridržavamo se naših zakonskih obveza;
 • Provedimo naša Pravila korištenja i druga pravila;

U vezi s gore navedenim aktivnostima, možemo analizirati vaše ponašanje, sve temeljem vaših interakcija s Lokalnevijest.hr, vaših informacija o korisničkom računu i ostalim sadržajima koje dostavite Lokalnevijest.hr te na temelju informacija dobivenih od trećih strana. U ograničenim slučajevima, automatizirani procesi mogu ograničiti ili obustaviti pristup Lokalnevijest.hr ako takvi procesi otkriju korisnika ili aktivnosti za koje smatramo da predstavljaju sigurnosni ili drugi rizik za Lokalnevijest.hr, druge korisnike ili treće strane.

Ove informacije obrađujemo s obzirom na naš legitimni interes u zaštiti Lokalnevijest.hr, kako bismo izvršili naše obveze kao voditelji obrade te mjerili adekvatnu provedbu naših obveza prema vama, sve u skladu s primjenjivim zakonima.

2.3   Pružanje, prilagodba, mjerenje i poboljšanje oglašavanja i marketinga

 • Šaljemo vam promotivne poruke, oglase i druge informacije koje bi vam mogle biti od interesa na temelju vaših preferencija (uključujući informacije o najnovijim vijestima, Lokalnevijest.hr ili partnerskim kampanjama i uslugama) i oglase društvenih mreža, putem platformi društvenih mreža, kao što su Facebook ili Google, ili putem naših partnera u oglašavanju;
 • Prilagođavamo, mjerimo i poboljšavamo naše oglašavanje;
 • Upravljamo programima preporuka, nagradama, anketama, nagradnim igrama, natjecanjima ili drugim promotivnim aktivnostima ili događajima, koje sponzorira ili kojima upravlja Lokalnevijest.hr, njegovi partneri ili treće strane;
 • Provodimo analizu vaših osobina i preferencija (na temelju informacija koje ste nam dali, vaše interakcije s Lokalnevijest.hr, informacija dobivenih od trećih strana i vaše povijesti pretraživanja, da vam šaljemo poruke, oglase i druge relevantne informacije koje mislimo da bi vam mogli biti od interesa.

Obrađujemo prikupljene podatke za svrhe navedene u ovom odjeljku na temelju važećih propisa vezanih uz zaštitu osobnih podataka: radi ispunjenja ugovornih obveza, na temelju legitimnog interesa, a u nekim situacijama i privole koju ste nam dali kako bismo obrađivali vaše podatke, sve kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koje bi mogle biti dijelom vaših interesa i u skladu s vašim očekivanjima.

2.4   Kontaktiranje

Možemo upotrijebiti vaše podatke kako bismo vas kontaktirali o različitim stvarima, kao što su:

 • obavijesti o promjenama Lokalnevijest.hr pravila i Uvjeta korištenja;
 • provjeravanje o uslugama ili aktivnostima za koje ste se prijavili;
 • odgovoriti vam kada ste nas kontaktirali ili odgovoriti na vaš komentar ili pritužbu;
 • slanje obavijesti na vašem uređaju ako ste ih odabrali u svojim postavkama

Kontaktirat ćemo vas samo kada je to potrebno ili kada nam date svoje dopuštenje.

 1.   DIJELJENJE I OTKRIVANJE

Nikada nećemo prodavati vaše osobne podatke. Dijelimo ih s drugima na sljedeće načine:

3.1   Uz vašu suglasnost

Tamo gdje ste dali suglasnost, dijelimo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, kako je opisano u trenutku pristanka, kao što je slučaj kada ovlastite aplikaciju ili web stranicu treće strane za pristup vašem Korisničkom računu ili kada sudjelujete u promotivnim aktivnostima koje provode partneri Lokalnevijest.hr ili treće strane.

3.2   Profili, oglasi i druge javne informacije

Lokalnevijest.hr vam omogućuju objavljivanje informacija, uključujući i osobne podatke, koje su vidljive široj javnosti. Na primjer:

 • Dijelovi vašeg javnog korisničkog računa na Lokalnevijest.hr – kao što su vaše ime, broj telefona, opis i grad, javno su vidljivi drugima;
 • Stranice s oglasima javno su vidljive i uključuju informacije kao što su opis oglasa, lokacija, javna fotografija vašeg profila, adresu elektroničke pošte, broj telefona, adresu i sve dodatne informacije koje želite podijeliti;
 • Ako pošaljete sadržaj u zajednicu ili forum za raspravu, blog ili društvenu medijsku poštu ili koristite sličnu značajku na Lokalnevijest.hr, taj je sadržaj javno vidljiv;
 • Kada nešto javno objavite, poput objavljivanja komentara koje javnost može vidjeti.

Na temelju vaše privole i/ili našeg legitimnog interesa, a u nekim situacijama i radi ispunjenja naših obveza prema vama, , možemo prikazati dijelove Lokalnevijest.hr (npr. Vaš popis oglasa) na web stranicama kojima upravljaju poslovni partneri Lokalnevijest.hr. Ako se vaši oglasi prikazuju na web mjestu partnera, također se mogu prikazati informacije s vaše javne stranice profila.Informacije koje javno podijelite na Lokalnevijest.hr mogu se indeksirati pomoću tražilica treće strane.

U nekim slučajevima možete isključiti ovu značajku u postavkama računa.

Ako promijenite postavke ili sadržaj koji se javno prikazuje te tražilice možda neće ažurirati svoje baze podataka.

Ne kontroliramo praksu tražilica trećih strana i oni mogu koristiti spremišta koja sadrže vaše zastarjele podatke.

3.3   Usklađenost sa zakonom, odgovaranje na pravne zahtjeve, sprječavanje štete i zaštita naših prava

Lokalnevijest.hr može objaviti vaše podatke, uključujući i osobne podatke, sudovima, policijskim tijelima ili vladinim tijelima ili ovlaštenim trećim stranama, ako i u onoj mjeri u kojoj smo zakonski obvezni ili je to zakonski dopušteno, ili ako je takvo otkrivanje razumno potrebno radi: (i) udovoljavanja našim zakonskim obvezama, (ii) pravnih postupaka i odgovora na tvrdnje uperene protiv Lokalnevijest.hr, (iii) odgovaranja na provjerene zahtjeve, vezane za kaznene istrage ili navodnu ili sumnjivu ilegalnu aktivnost ili bilo koju drugu aktivnost koja nas ili naše korisnike može izložiti odgovornosti za štetu, (iv) provođenja i upravljanja našim Uvjetima korištenja ili drugim ugovorima s korisnicima, ili (v) zaštite prava, imovine ili osobne sigurnosti Lokalnevijest.hr, njegovih zaposlenika, korisnika ili članova javnosti.

Tamo gdje je to prikladno, možemo obavijestiti korisnike o takvim pravnim zahtjevima, osim ako: (i) je takva obavijest zabranjena sama po sebi, sudskim nalogom ili primjenjivim zakonom, ili (ii) smatramo da bi obavještavanje bilo uzaludno, neučinkovito, stvaralo rizik od povrede ili tjelesne ozljede pojedincu ili grupi, ili stvaralo ili povećavalo rizik od prijevare prema Lokalnevijest.hr oglasima ili našim korisnicima. U slučajevima u kojima postupamo u skladu sa zakonskim zahtjevima, bez prethodne obavijesti iz tih razloga, pokušat ćemo obavijestiti tog korisnika o zahtjevu, nakon što je ispunjen i kada, u dobroj vjeri, utvrdimo da u tome više nismo spriječeni.

3.4   Pružatelji usluga

Lokalnevijest.hr oglasi koriste različite pružatelje usluga i tehnologije trećih strana (npr. Google, Facebook i sl.) koje nam pomažu pružati usluge vezane uz Lokalnevijest.hr. Neke tvrtke koje nam pružaju usluge nalaze se izvan Europske unije. To dopuštamo samo ako smo zadovoljni njihovom razinom sigurnosti pri zaštiti podataka. Kada nam dajete svoje podatke, imajte na umu da bi se oni mogli prenijeti, pohraniti ili obrađivati na lokaciji izvan EEA.

Ne prodajemo vaše podatke nikome i to nećemo nikada raditi.

Pružamo zbirne statističke podatke i uvide koji pomažu ljudima i kompanijama razumjeti kako ljudi reagiraju na njihove objave, ponude, stranice i drugi sadržaj na Lokalnevijest.hr i izvan njega.

  3.4.1   Oglašivači

Oglašivačima pružamo izvješća o vrstama ljudi koji vide njihove oglase i o učinku njihovih oglasa, ali ne dijelimo podatke koji vas osobno identificiraju (podaci kao što su vaše ime ili adresa e-pošte, koji se sami mogu upotrijebiti kako bi vas se kontaktiralo ili identificiralo) osim ako nam date dopuštenje. Na primjer, pružamo opće demografske podatke i podatke koji zanimaju oglašivače (na primjer, da je oglas vidjela osoba koja živi u Splitu) kako bismo im pomogli bolje razumjeti njihovu publiku. Također potvrđujemo koji su oglasi na Lokalnevijest.hr doveli do kupnje ili aktivnosti u vezi s oglašivačem.

  3.4.2   Partneri za mjerenja

Dijelimo podatke o vama s društvima koja ih agregiraju kako bi pružila analitička i mjerna izvješća nama i našim partnerima.

  3.4.3   Prodavatelji i pružatelji usluga

Pružamo podatke i sadržaj prodavateljima i pružateljima usluga koji podržavaju naše poslovanje, kao primjerice pružanjem usluga tehničke infrastrukture, analizom načina upotrebe naših proizvoda, pružanjem korisničke podrške, omogućavanjem plaćanja ili provedbom anketa.

  3.4.4   Tijela za provedbu zakona ili pravni zahtjevi

Kada je to nužno radi pridržavanja zakonskih odredbi, dijelimo vaše podatke s tijelima za provedbu zakona ili na temelju pravnih zahtjeva.

3.5   Društvene mreže

Tamo gdje je dopušteno prema primjenjivom zakonu, možemo koristiti određene ograničene osobne podatke o vama kako bismo ih podijelili s platformama društvenih ili drugih mreža, kao što su Facebook ili Google, radi generiranja potencijalnih kupaca, privlačenja prometa na naše web stranice ili drugog načina promoviranja naših usluga ili Lokalnevijest.hr općenito. Ove se aktivnosti obrade temelje na našem legitimnom interesu za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koji mogu biti dijelom vašeg interesa.

Lokalnevijest.hr ne kontrolira niti nadzire društvene medijske platforme s kojima možemo dijeliti vaše osobne podatke. Stoga sva pitanja o načinu na koji vaš davatelj usluga platforme društvenih medija obrađuje vaše osobne podatke treba uputiti takvom pružatelju usluga. Njihove kontakt podatke naveli smo vam u poglavlju 1.3.

3.6   Poslovni transferi

Ako se Lokalnevijest.hr obveže ili bude uključen u bilo koji postupak spajanja, pripajanja, stjecanja, reorganizacije, prodaje imovinu ili stečajnog postupka, tada možemo prodati, prenositi ili dijeliti dio ili cjelokupnu našu imovine, uključujući vaše podatke koji su vezani uz takvu transakciju ili u pokušaj takve transakcije (npr. duediligence). O tome ćemo vas obavijestiti prije prijenosa vaših osobnih podataka i prije nego što vaši osobni podaci budi podložni drugačijim pravilima o zaštiti privatnosti.

3.7   Skupni podaci

Možemo također dijeliti agregirane/skupne informacije (informacije o našim korisnicima koje kombiniramo tako da više ne prepoznaju ili ne referiraju pojedinačne korisnike) i druge anonimne informacije za regulatornu usklađenost, analizu tržišta, demografsko profiliranje, marketing i oglašavanje te u druge poslove svrhe.

 1.   OSTALE VAŽNE INFORMACIJE

4.1   Analiza vaših komunikacija

Možemo pregledati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije na Lokalnevijest.hr ili na stranicama Lokalnevijest.hr na društvenim mrežama, za prevenciju prijevara, procjenu rizika, usklađenosti s propisima, istraživanje, razvoj proizvoda i korisničku podršku. Primjerice, kao dio naših prevencijskih napora, skeniramo i analiziramo poruke kako bismo zaštitili podatke o kontaktima i reference na druge web stranice. U nekim ćemo slučajevima možda skenirati, pregledati ili analizirati poruke kako bismo ispravili, poboljšali i proširili ponudu proizvoda. Koristimo automatizirane metode gdje je razumno moguće. Međutim, ponekad ćemo morati ručno pregledati neke komunikacije, kao što su slučajevi radi provjera prijevara i korisničke podrške ili kako bismo procijenili i poboljšali funkcionalnost automatiziranih alata. Nećemo pregledavati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije kako bismo vam poslali marketinške poruke treće strane, a nećemo niti prodavati recenzije niti analize tih komunikacija.

Te se aktivnosti provode kako bismo ispunili naše zakonom propisane obveze, izvršili ugovorom preuzete obveze, ali u određenim situacijama i na temelju našeg legitimnog interesa za promicanje sigurnosti i poboljšanje te osiguravanje odgovarajuće izvedbe naših usluga.

 1.   PARTNERI TREĆIH STRANA

Lokalnevijest.hr može sadržavati veze s web stranicama ili uslugama trećih strana, kao što su integracije trećih strana ili druge usluge treće strane (“partneri treće strane”). Lokalnevijest.hr oglasi ne posjeduju niti kontroliraju ove partnere treće strane i kada stupite u interakciju s njima, možete pružati informacije izravno partneru treće strane, Lokalnevijest.hr ili oboje. Ovi partneri treće strane imat će svoja pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju informacija. Preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.

 1.   VAŠA PRAVA

Za sva pitanja i ostvarivanje prava navedenih u ovom odjeljku možete nam se obratiti slanjem elektroničke pošte na adresu zastitapodataka@Lokalnevijest.hr.hr. Imajte na umu da vas možemo tražiti da potvrdite svoj identitet, prije poduzimanja daljnjih radnji na vaš zahtjev.

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od Lokalnevijest.hr zatražiti sljedeće:

da vam omogući pristup vašim osobnim podacima

Lokalnevijest.hr možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.

da vam osigura kopiju osobnih podataka koje čuvamo

Možete nas kontaktirati ukoliko želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.

zatražiti ispravak pogrešnih podataka

Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.

zatražiti brisanje osobnih podataka

Možete tražiti od Lokalnevijest.hr da zaustavi obradu ili čak brisanje vaših osobnih podataka. Ukoliko vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, Lokalnevijest.hr bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ukoliko su vaši osobni podaci potrebni kako bi mogli ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.

Ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti

Ukoliko želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obradu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju smatramo legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.

podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke

Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju Lokalnevijest.hr smatra legitimnom.

zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava)

Ukoliko se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od Lokalnevijesti.hr prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Ukoliko niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

6.1   Upravljanje vašim informacijama

Možete pristupiti i ažurirati neke svoje podatke putem postavki korisničkog računa. Ako ste odabrali povezivanje na Lokalnevijest.hr putem aplikacije treće strane, kao što je Facebook ili Google, možete promijeniti postavke i ukloniti dozvolu za aplikaciju mijenjanjem postavki računa. Vi ste odgovorni za čuvanje vaših osobnih podataka ažuriranim.

6.2   Ispravak netočnih ili nepotpunih podataka

Imate pravo zatražiti da ispravimo netočne ili nepotpune osobne podatke o vama (a koje ne možete ažurirati na vašem korisničkom računu).

6.3   Zadržavanje i brisanje podataka

Općenito zadržavamo vaše osobne podatke koliko god je to potrebno za izvršenje ugovora između vas i nas i kako bismo poštovali naše zakonske obveze.

6.4   Dostavljanje pritužbi

Imate pravo podnijeti pritužbe na aktivnosti obrade podataka od strane Lokalnevijest.hr, pred nadležnim tijelima za zaštitu podataka – Agencija za zaštitu osobnih podataka.

 1.   SIGURNOST

Kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. Ako znate ili imate razloga vjerovati da su vaši podaci za uspostavu korisničkog računa izgubljeni, ukradeni, zloupotrebljeni ili na drugi način ugroženi ili, u slučaju bilo kakve stvarne povrede ili sumnje na neovlaštenu upotrebu vašeg korisničkog računa, odmah nas kontaktirajte.

 1.   PROMJENE OVIH PRAVILA

Lokalnevijest.hr i Lokalnevijest.hr oglasi pridržavaju pravo izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti, u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Ako promijenimo ova Pravila, objavit ćemo izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti na web stranicama Lokalnevijest.hr i ažurirati datum zadnje izmjene. Ako se ne slažete s izmijenjenom Pravilima o zaštiti privatnosti, možete otkazati svoj račun. Ako ne otkažete svoj račun prije datuma kada izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti stupaju na snagu, vaš daljnji pristup i korištenje Lokalnevijest.hr bit će podložno revidiranim Pravilima o zaštiti privatnosti.

 1.   KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili našim postupcima obrade vaših podataka, možete nam poslati e-poštu ili nas kontaktirati na:

VIRTUS LIFE d.o.o.
Zadarska 80,
10 000 Zagreb

e-mail: zastitapodataka@Lokalnevijest.hr.hr

 

POLITIKA KORIŠTENJA KOLAČIĆA

 1.   Što su kolačići i tehnologije praćenja?

Kolačići (engl. cookies) su mali paketi podataka koji se upotrebljavaju za pohranu i primanje anonimnih identifikatora te drugih podataka o računalima, telefonima i ostalim uređajima. Druge tehnologije, uključujući podatke koje pohranjujemo u web-pregledniku ili na uređaju, identifikatore povezane s uređajem i drugi softver, upotrebljavaju se za slične svrhe. U ovim pravilima sve te tehnologije nazivamo „kolačićima”.

Kolačići nam pomažu pružati, zaštititi i poboljšati naše proizvode, primjerice personalizacijom sadržaja, prilagođavanjem i mjerenjem oglasa te omogućavanjem sigurnijeg okruženja. Premda se kolačići koje upotrebljavamo mogu povremeno mijenjati u skladu s poboljšanjima i ažuriranjima, upotrebljavamo ih za sljedeće svrhe:

 • kako bi se sjetili informacija o vama, tako da nam ih ne morate ponovno davati;
 • kako biste mogli ostati prijavljeni, čak i na različitim uređajima;
 • kako bi nam pomogli da shvatimo kako ljudi koriste naše usluge i kako bismo ih mogli poboljšati;
 • da bismo zaštitili vaš korisnički račun i podatke;
 • kolačići nam pomažu prikazivati oglase i davati preporuke za poduzeća i druge organizacije osobama koje bi mogle biti zainteresirane za njihove proizvode, usluge ili ciljeve.
 • kako bi nam pomogli da prilagodimo i personaliziramo Lokalnevijest.hr, sjećajući se vaših preferencija i postavki;

Podaci pohranjeni korištenjem kolačića na Lokalnevijest.hr ne sadrže osobne detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika.

 1.   Postoje različite vrste kolačića:

 2.1   Kolačići prve strane

Ove kolačiće postavlja web stranica koju posjećujete. I samo ih ta web stranica može čitati.

 2.2   Kolačići treće strane

Ove kolačiće postavlja netko drugi, a ne vlasnik web stranice koju posjećujete. Lokalnevijest.hr može sadržavati sadržaje drugih stranica koji mogu postaviti svoje kolačiće. Također, ako podijelite link na portalu Lokalnevijest.hr, usluga na kojoj ga dijelite (na primjer, Facebook) može postaviti kolačić u vašem pregledniku. Nemamo kontrolu nad kolačićima treće strane – možete ih isključiti, ali ne putem nas.

 2.3   Kolačići sesije

Ovi kolačići traju samo onoliko dugo koliko traje vaša mrežna sesija i nestaju s vašeg računala ili uređaja prilikom zatvaranja preglednika.

 2.4   Trajni kolačići

Ovi kolačići ostaju na vašem računalu ili uređaju i nakon što zatvorite preglednik, a traju onoliko vremena koliko je određeno u kolačiću. Upotrebljavajmo trajne kolačiće kada trebamo znati tko ste duže od jedne sesije pregledavanja. Na primjer, upotrebljavamo ih kako bi se sjetili vaših postavki i sljedeći put kada nas posjetite.

 2.5   Neophodni kolačići

Ovi kolačići omogućuju vam korištenje različitih dijelova Lokalnevijest.hr. Bez njih vam ne možemo pružiti usluge koje ste tražili. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: kada se prijavite na Lokalnevijest.hr, da bismo se sjetili stvari koje ste već učinili, na primjer – teksta koji ste unijeli u obrazac za registraciju, pa će i dalje biti tamo kada se vratite na stranicu. Također, pomaže nam da se sjećamo sigurnosnih postavki koje utječu na pristup određenom sadržaju.

 2.6   Funkcionalni kolačići

Oni nam pomažu da prilagodimo Lokalnevijest.hr, sjećajući se vaših preferencija i postavki. Na primjer, da se sjetimo vašeg omiljenog sadržaja, da vam ne prikazujemo iste poruke koje se odnose samo na nove posjetitelje ili da se sjetimo nekih drugih postavki.

 2.7   Kolačići izvedbe

To nam pomaže da shvatimo kako posjetitelji koriste Lokalnevijest.hr, kako bismo se mogli poboljšati. Oni nam pomažu da isprobavamo različite ideje. Ponekad angažiramo i druge kompanije da analiziraju kako posjetitelji koriste Lokalnevijest.hr. Te tvrtke mogu postaviti vlastite kolačiće izvedbe. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: prikupljanje podataka o najčešćim posjetiteljima Lokalnevijest.hr, kako bismo mogli poboljšati naše online usluge ili kako bismo se pobrinuli da web-lokacija ispravno funkcionira i da popravlja sve eventualne pogreške, kako bi poboljšali izgled i dojam Lokalnevijest.hr.

 2.8   Kolačići za oglašavanje

Radi se o kolačićima koje upotrebljavamo kako bi vam, prilikom posjete Lokalnevijest.hr, mogli prikazati posebno ciljane oglase, ovisno o vašim preferencijama. Koristimo i mreže za oglašavanje koje mogu pratiti vaše pregledavanje na različitim web mjestima.

 2.9   Nazivi kolačića koje koristi Lokalnevijest.hr

Domena

Naziv

Trajanje (u sekundama)

Tip

www.Lokalnevijest.hr

ab_fifty-fifty

2592001

nužni

www.Lokalnevijest.hr

serverLokalnevijest.hr

-1

nužni

www.Lokalnevijest.hr

read_articles

-1590982790

nužni

www.Lokalnevijest.hr

serverLajk

-1

nužni

www.Lokalnevijest.hr

ASP.NET_SessionId

-1

nužni

www.Lokalnevijest.hr

serveriOglasi

-1

nužni

www.Lokalnevijest.hr

visitedOglasiIDs

25919999

nužni

www.Lokalnevijest.hr

serverForum

-1

nužni

dostave.Lokalnevijest.hr

serverDostave

-1

nužni

Lokalnevijest.hr

__cfduid

2592001

nužni

www.Lokalnevijest.hr

FCCDCF

33696009

marketing

Lokalnevijest.hr

_ga

63072002

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitIdT682

1809

marketing

www.Lokalnevijest.hr

CUID

2592005

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682

-1590982757

marketing

Lokalnevijest.hr

_gat

62

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682SecIdT3828

1809

marketing

Lokalnevijest.hr

_gid

86402

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682SecId3828

-1590982757

marketing

www.Lokalnevijest.hr

trc_cookie_storage

31536002

marketing

www.Lokalnevijest.hr

.AspNetCore.Antiforgery.sZ3C9WMmdJw

-1

marketing

Lokalnevijest.hr

euconsent

31536004

marketing

Lokalnevijest.hr

didomi_token

31536004

marketing

Lokalnevijest.hr

__gads

63072002

marketing

www.Lokalnevijest.hr

ElementsNum

25919999

marketing

www.Lokalnevijest.hr

__atuvs

1803

marketing

www.Lokalnevijest.hr

__atuvc

34128003

marketing

Lokalnevijest.hr

__gfp_64b

86400000

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682SecId3832

-1591417097

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682SecIdT3832

1805

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682SecId3846

-1591417128

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682SecIdT3846

1802

marketing

dostave.Lokalnevijest.hr

.AspNetCore.Antiforgery.ociqaLWCswI

-1

marketing

Lokalnevijest.hr

_gat_gtag_UA_2490832_1

64

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682SecId3834

-1591417165

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682SecIdT3834

1804

marketing

Lokalnevijest.hr

_fbp

7776000

marketing

www.Lokalnevijest.hr

.AspNetCore.Antiforgery.vujPctUw25o

-1

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682SecIdT3848

1802

marketing

Lokalnevijest.hr

_gat_gtag_UA_58847582_1

60

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682SecId3848

-1591676701

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682SecId3838

-1591676705

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682SecIdT3838

1802

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682SecIdT3844

1802

marketing

www.Lokalnevijest.hr

DM_SitId682SecId3844

-1591676753

marketing

Lokalnevijest.hr

_cc_aud

23328002

marketing

Lokalnevijest.hr

_cc_cc

23328002

marketing

Lokalnevijest.hr

_cc_id

23328002

marketing

www.Lokalnevijest.hr

__browsiUID

31536002

marketing

www.Lokalnevijest.hr

__browsiSessionID

1802

marketing

*Napomena: Tablica kolačića ažurira se svakih šest (6) mjeseci.

 2.10   Nazivi kolačića koje koriste naši partneri

Partner

Domena

Naziv

Trajanje (u sekundama)

 

google.com

NID

15811205

Openx

openx.net

i

31536006

 

connectad.io

__cfduid

2592008

 

connectad.io

uid

2628009

 

connectad.io

id

2628009

Openx

openx.net

pd

1296007

Bidswitch

bidswitch.net

tuuid

31536011

Bidswitch

bidswitch.net

c

31536011

Bidswitch

bidswitch.net

tuuid_lu

31536011

 

sportradarserving.com

zuuid

31536010

 

sportradarserving.com

c

31536010

 

sportradarserving.com

zuuid_lu

31536010

adobe-audience-manager

everesttech.net

everest_g_v2

31536010

adpilotconnectad

erne.co

u

-1

sovrn-formerly-lijit-networks

lijit.com

ljt_reader

31536001

adocean

hr.adocean.pl

GAD

134252409

smart-adserver

smartadserver.com

vs

-1

smart-adserver

smartadserver.com

TestIfCookie

-1

smart-adserver

smartadserver.com

TestIfCookieP

34128001

smart-adserver

smartadserver.com

pbw

34128001

smart-adserver

smartadserver.com

sasd2

86401

smart-adserver

smartadserver.com

sasd

86401

smart-adserver

prg.smartadserver.com

x-smrt-d

-1

pubmatic

pubmatic.com

pi

86402

pubmatic

pubmatic.com

KTPCACOOKIE

7776002

pubmatic

ads.pubmatic.com

KCCH

86402

Lokalnevijest.hr-exchange-formerly-casale-media

casalemedia.com

CMID

31536000

Lokalnevijest.hr-exchange-formerly-casale-media

casalemedia.com

CMPS

7776000

scorecard-research-beacon

scorecardresearch.com

UID

33696001

pinterest

pinterest.com

__cfduid

2592001

taboola

taboola.com

t_gid

31536002

taboola

taboola.com

taboola_session_id

-1

mediamath

mathtag.com

uuid

33955202

doubleclick

doubleclick.net

test_cookie

902

 

dotmetrics.net

DotMetrics.UniqueUserIdentityCookie

31536002

 

dotmetrics.net

DotMetrics.DeviceKey

31536002

doubleclick

doubleclick.net

IDE

63072002

bidswitch

bidswitch.net

custom_data

-513058359

bidswitch

bidswitch.net

bsw_origin_init

-513058359

appnexus

adnxs.com

uuid2

7776006

platform161

creative-serving.com

tuuid

33696005

platform161

creative-serving.com

c

33696005

platform161

creative-serving.com

tuuid_lu

33696005

atandt-adworks

turn.com

uid

15552005

pubmatic

pubmatic.com

KADUSERCOOKIE

-1

pubmatic

pubmatic.com

chkSecSet

-1

pubmatic

pubmatic.com

DPSync2

-1

pubmatic

pubmatic.com

SyncRTB2

-1

ve

volvelle.tech

ouuid

31536006

ve

volvelle.tech

c

31536006

ve

volvelle.tech

ouuid_lu

31536006

simplifi

simpli.fi

suid

31622406

simplifi

simpli.fi

suid_legacy

31622406

pubmatic

pubmatic.com

SPugT

2592008

pubmatic

ads.pubmatic.com

repi

86408

gemius

hit.gemius.pl

Gtest

133991061

gemius

hit.gemius.pl

Gdyn

133991058

 

sofascore.com

__cfduid

2592001

 

sofascore.com

_gat

64

 

sofascore.com

_ga

63072004

 

sofascore.com

_gid

86404

youtube-embedded-player

youtube.com

VISITOR_INFO1_LIVE

15552002

youtube-embedded-player

youtube.com

YSC

-1

youtube-embedded-player

youtube.com

GPS

1802

pinterest

pinterest.com

_pinterest_cm

31536003

adform

adform.net

uid

5184003

yahoo-ad-manager-plus

yahoo.com

B

31536003

yahoo-ad-manager-plus

yahoo.com

A1

-1

yahoo-ad-manager-plus

yahoo.com

A3

-1

yahoo-ad-manager-plus

yahoo.com

A1S

-1

yahoo-ad-manager-plus

yahoo.com

GUC

-1

adition

adfarm1.adition.com

UserID1

-1

sitescout

sitescout.com

ssgdprconsent

8121603

sitescout

sitescout.com

ssi

31536003

sitescout

sitescout.com

_ssum

2592003

beeswax

bidr.io

checkForPermission

603

bidtheatre

adsby.bidtheatre.com

__kuid

-1

tribal-fusion

tribalfusion.com

__cfduid

2592003

tribal-fusion

tribalfusion.com

ANON_ID

7776004

tribal-fusion

tribalfusion.com

ANON_ID_old

7776004

tribal-fusion

a.tribalfusion.com

__cflb

1804

widespace

widespace.com

gwsi

31536003

pulsepoint

bh.contextweb.com

INGRESSCOOKIE

-1

getintent

adhigh.net

gi_u

31536003

 

e.serverbid.com

azk

31536004

pubmatic

pubmatic.com

PUBMDCID

7776004

onaudience

onaudience.com

cookie

31536004

onaudience

onaudience.com

done_redirects162

86404

tradedesk

adsrvr.org

TDID

31536004

tradedesk

adsrvr.org

TDCPM

31536004

quantcast

quantserve.com

d

7776004

quantcast

quantserve.com

mc

34214404

quantcast

quantserve.com

cref

34214404

dotomi

dotomi.com

DotomiTest

34

gumgum

gumgum.com

vst

31536004

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_1101

2592004

pubmatic

pubmatic.com

PugT

2592004

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_409

2592004

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_594

7776004

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_188

15552004

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_27

2592004

tapad

tapad.com

TapAd_TS

5184004

tapad

tapad.com

TapAd_DID

5184004

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_80

7776004

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_153

7776004

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_1051

2592004

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_22

2592004

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_1074

2592004

Lokalnevijest.hr-exchange-formerly-casale-media

casalemedia.com

CMST

86404

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_391

2592004

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_1205

1209604

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_218

7776004

eyeota

eyeota.net

mako_uid

31536005

eyeota

eyeota.net

SERVERID

605

doubleclick

doubleclick.net

DSID

3605

 

rtb.4finance.com

tuuid

31536005

 

rtb.4finance.com

c

31536005

 

rtb.4finance.com

tuuid_lu

31536005

 

rtb.4finance.com

bsw_uid

31536006

dataxu

w55c.net

wfivefivec

34164009

 

fiftyt.com

__cfduid

2592009

 

fiftyt.com

fifid

31536009

adelphic

ipredictive.com

cu

31536001

just-premium

match.justpremium.com

AWSALB

604801

just-premium

match.justpremium.com

AWSALBCORS

604801

just-premium

justpremium.com

jpxumaster

2678401

just-premium

justpremium.com

jpxumatched

10801

amazon-mobile-ads

amazon-adsystem.com

ad-id

17798401

amazon-mobile-ads

amazon-adsystem.com

ad-privacy

159667201

 

ads.programattik.com

tuuid

63072002

 

ads.programattik.com

c

63072002

 

ads.programattik.com

tuuid_lu

63072002

 

deepintent.com

CDIUSER

63113857

advertisingcom

advertising.com

APID

31622405

spotxchange

spotxchange.com

audience

31540005

onaudience

onaudience.com

done_redirects153

86405

 

onnetwork.tv

_gat_Lokalnevijest.hrhr

63

 

onnetwork.tv

_gat_global_tracker1

63

 

onnetwork.tv

_gat_global_tracker

63

 

onnetwork.tv

_ga

63072003

 

onnetwork.tv

_gid

86403

pubmatic

ads.pubmatic.com

pubsyncexp

86403

 

mrpdata.net

U

2592001

 

mrpdata.net

DNT

315360001

dynadmic

dyntrk.com

dyn_u

31536001

blis

blismedia.com

b

-1

zypmedia

extend.tv

extendtv_user_id

63072001

gemius

hit.gemius.pl

Gtestem

-329372700

 

csync.loopme.me

viewer_token

2592000

between-digital

betweendigital.com

dc

315360005

between-digital

betweendigital.com

tuuid

315360005

between-digital

betweendigital.com

ut

315360005

between-digital

betweendigital.com

ss

315360005

 

apester.com

userSession

-1

 

video.onnetwork.tv

GED_PLAYLIST_ACTIVITY

-1591676713

 

apester.com

__gads

63072007

facebook-social-plugins

facebook.com

fr

7776000

Lokalnevijest.hr-exchange-formerly-casale-media

casalemedia.com

CMPRO

7776002

Lokalnevijest.hr-exchange-formerly-casale-media

casalemedia.com

CMRUM3

31536002

yahoo-analytics

analytics.yahoo.com

IDSYNC

31622402

eq-advertising

eqads.com

EQUser

7948803

 

ads.playground.xyz

AWSALB

604803

 

ads.playground.xyz

AWSALBCORS

604803

 

ads.playground.xyz

connect.sid

7774555

acuity-ads

acuityplatform.com

auid

31536004

beeswax

bidr.io

bito

34113604

beeswax

bidr.io

bitoIsSecure

34113604

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_466

2592004

smart-adserver

smartadserver.com

pid

34214404

smart-adserver

smartadserver.com

csync

34214404

technorati-media

technoratimedia.com

tads_uid

157680005

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_699

2592005

dataxu

w55c.net

matchpubmatic

2592006

pubmatic

pubmatic.com

KRTBCOOKIE_107

7776006

Lokalnevijest.hr-exchange-formerly-casale-media

casalemedia.com

CMDD

86403

 

r.scoota.co

tuuid

63072006

 

r.scoota.co

c

63072006

 

r.scoota.co

tuuid_lu

63072006

 

digitru.st

DigiTrust.v1.identity

63072004

 

pool.admedo.com

tuuid

31536005

 

pool.admedo.com

c

31536005

 

pool.admedo.com

tuuid_lu

31536005

*Napomena: Tablica kolačića ažurira se svakih šest (6) mjeseci.

 1.   Koliko dugo traju kolačići?

Neki se brišu kada zatvorite preglednik na svojoj web-lokaciji ili aplikaciji. Drugi ostaju duže, ponekad zauvijek, i spremljeni su na vaš uređaj pa su tamo i kada se vratite.

Detaljnije o nazivu i trajanju naših kolačića vidite pod 2.9. i 2.10.

 1.   Kako mogu kontrolirati svoje kolačiće i praćenje?

Kada nas prvi put posjetite, obavijestit ćemo vas o našim kolačićima.

Vaš preglednik ili uređaj mogu sadržavati postavke koje vam omogućuju da odaberete hoće li se kolačići spremati u pregledniku te mogućnosti brisanja kolačića. Dodatne informacije o tim kontrolama potražite na stranicama vlasnika preglednika ili uređaja. Imajte na umu da, ako onemogućite upotrebu kolačića u pregledniku, to može značiti da ne možete pristupiti nekim uslugama Lokalnevijest.hrili da neki dio stranice neće ispravno raditi za vas.

Također postoje i alati trećih strana putem kojih možete blokirati kolačiće.

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim web stranicama:

www.allaboutcookies.org

www.youronlinechoices.com/hr

www.aboutads.info/choices

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy

Uz navedene od velike pomoći mogu vam biti i sljedeće web stranice

European Interactive Digital Advertising, Alliance (EU)

Internet Explorer

Internet AdvertisingBureau (US)

Mozilla Firefox

Internet AdvertisingBureau (EU)

Safari (Desktop)

Google Chrome

Opera

 1.   Kako ću saznati o izmjenama ovih pravila?

Ponekad ažuriramo svoja pravila koja se tiču upotrebe kolačića i zaštite osobnih podataka. Ako napravimo važne izmjene, primjerice o tome kako upotrebljavamo vaše osobne podatke, obavijestit ćemo vas. To može biti obavijest, elektronička pošta ili poruka u vašoj aplikaciji.

 1.   Kako mogu kontaktirati Lokalnevijest.hr?

Saznajte više i kontaktirajte nas o svojim pravima:

 • putem e-pošte: zastitapodataka@Lokalnevijest.hr.hr;
 • poštom: LOKALNEVIJEST.HR,VIRTUS LIFE d.o.o., Zadarska 80, 10 000 Zagreb

Posljednja izmjena 01. travnja 2021.