2.100 Dugoselčana dobiva uskrsnice

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian donio je Odluku o dodjeli uskrsnica u iznosu od 40 eura za umirovljenike kao i korisnicima zajamčene minimalne naknade, osobne invalidnine te doplatka na pomoć i njegu.

Grad je osigurao oko 83.000 eura za ovu namjenu, a na nju ima pravo oko 2.100 građana.

„Pravo na jednokratnu pomoć ostvaruju umirovljenici kojima ukupno mirovinsko primanje za veljaču ne prelazi iznos od 450 eura, a dijelit će se u iznosu od 40 eura. Uz umirovljenike, pravo na uskrsnicu ostvaruju i korisnici zajamčene minimalne naknade u istom iznosu 40 eura te prvi put ove godine, nastavljamo pozitivnu praksu koju smo ustanovili tijekom božićnih blagdana gdje pravo proširujemo i na korisnike osobne invalidnine i korisnike doplatka na pomoć i njegu za koje je također predviđena naknada od 40 eura. Izrazito smo zadovoljni i ponosni što možemo širiti sustav dijeljenja pomoći i nadamo s da će i najugroženiji građani u našoj zajednici ovo iskoristiti kako bi im što ljepše prolsavili nadolazeći blagdan Uskrsa”, rekao je pročelnik gradskog Odjela za pravne poslove i društvene djelatnosti Boris Savić.

Za umirovljenike je predviđeno da prilikom dolaska po uskrsnicu donesu osobnu iskaznicu i odrezak mirovine za mjesec veljaču. Korisnici ZMN imaju i rješenje i neće biti naodmet ako ga donesu, iako Grad raspolaže tim popisom kao i popisom korisnika za osobnu invalidninu i korisnika doplatka za pomoć i njegu, stoga je potrebno donijeti rješenje i osobnu iskaznicu.

Uskrsnice će se početi dijeliti sljedeći tjedan, a o točnim terminima javnost će biti obaviještena.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak