Prvi vikend listopada rezerviran za tradicionalnu, 17. ivanićgradsku bučijadu

Početak listopada pravo je vrijeme za posjet Ivanić-Gradu i izložbeno-prodajnom sajmu Bučijada. Sedamnaesto izdanje najveće i najposjećenije turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije u Hrvatskoj ove se godine održava 2. i 3. listopada 2021

Zabavni dio programa zagarantiran je kroz cijeli dan, a posebno s večernjim koncertima Petra Graše, Đanija Stipaničeva i Renate Sabljak. Gradom će šetati KUD-ovi u tradicionalnim moslavačkim i posavskim nošnjama, a u Parku hrvatskih branitelja će biti uređeno malo Buča-selo uz atraktivne dekoracije od buča, po kojima je ova manifestacija prepoznatljiva. Manifestacija se održava uz pridržavanje svih važećih epidemioloških mjera.

Više informacija o programu možete pronaći ovdje.

Dođi, okusi, osjeti, vidi – 17. Bučijadu!

U organizaciji Turističke zajednice Ivanić-Grada sa suorganizatorima i uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Hrvatske turističke zajednice, te sponzore: INA d.d., Hrvatske šume d.o.o. i Zagrebačka banka, u Ivanić-Gradu će se održati 17. Bučijada i 7. Festival igračaka.

Na ovogodišnjem prodajnom sajmu sudjeluje više od 170 izlagača iz cijele Hrvatske, od toga 28 proizvođača bučinog ulja, 14 ekoloških poljoprivrednih gospodarstava i 50-tak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja će ponuditi svoje buče, bučino ulje, proizvode od buče te ostale eko-etno proizvode u samom centru grada na više lokacija. I ove godine ugostitelji su pripremili kreativne jelovnike od buča u svojim prostorima, restoranima te seoskim imanjima. Na gradskom trgu će uz pivo od buče i autohtono vino škrlet biti gastro zalogaja i bučnice.

Svečano otvorenje 17. Bučijade održat će se 2. listopada (subota) 2021. godine u 11,00 sati na pozornici na Trgu V. Nazora u Ivanić-Gradu, kojem će uz gradonačelnika Javora Bojana Leša nazočiti  brojni uzvanici.

Nakon svečanog otvaranja, u 11,30 sati  službeno će svoja vrata otvoriti „Edukacijsko-prezentacijski centar bučinog ulja“ udruge proizvođača bučnog ulja Hrvatske i Grada Ivanić-Grada, u kojem će se moći pogledati kako se preša  hladno prešano bučino ulje.

U subotu u 12,00 sati je otvorenje 7. Festivala igračaka u SP Zelenjak i uz SB Naftalan, gdje je pripremljen bogat program za najmlađe, od igraonica, radionica, predstava i sajma igračaka  do Prvog pljeska. U nedjelju u 10,30 sati  dolazi i kuma 17. Bučijade Anita Kajtazi Roth.

Gradske ustanove i udruge pripremile su brojne izložbe, pa se u prostoru POU može pogledati izložba „150 godina Ivanić-Grada“, u Muzeju Ivanić-Grada „Kultura i povijest Ivanić-Grada“, a uz Vatrogasni dom Ivanić-Grad izložbe gljiva i malih životinja. Organizirano  je i nekoliko tematskih turističkih šetnji s polaskom od Centra za posjetitelje uz tržnicu.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak