42% VIŠE OBRTA U CEHU FRIZERA I KOZMETIČARA

Ceh frizera, kozmetičara, njege tijela i fitnesa u proteklih pet godina bilježi kontinuirani rast,  čak 42%, na posljednji dan u siječnju ove godine u Hrvatskoj je aktivno 8.807 obrta u spomenutom cehu. a riječ je o povećanju za čak 42,2 %. Među prva tri zanimanja po broju položenih ispita u 2023. godini su upravo majstori frizeri, u prošloj godini dobili smo 89 novih majstora frizera koji su na taj način potvrdili da su im teorijska znanja i praktične vještine zaista izvanredne-

U prošloj godini majstorski ispit je položilo i 18 hrvatskih kozmetičara. Kao reakciju na povećanje obrtnika frizera i kozmetičara i njihovu težnju prema izvrsnosti, Hrvatska obrtnička komora je tri dana u ožujku na Zagrebačkom velesajmu posvetila upravo njima.

Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore (HOK), u suradnji sa Zagrebačkim Velesajmom, od 8. do 10. ožujka 2024. na Zagrebačkom Velesajmu okuplja vodeće hrvatske frizere i kozmetičare na višednevnom stručnom događanju pod nazivom

“Majstori ljepote – Dani frizera i kozmetičara HOK-a”, kao sastavni dio jubilarnog 25. sajma BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024.

U sklopu događanja će se održati Državno prvenstvo frizera i kozmetičara, natjecanje frizerskih škola Hrvatske te niz zanimljivih panela i predavanja. Posebno atraktivan dio programa se očekuje u subotu 9. ožujka, kada će se održati show i stručna radionica koju će voditi Farrukh Shamuratov, međunarodno poznati i priznati frizer, stilist i vizažist.

Još jedan majstor ljepote iz daleke Kine nazočit će okupljanju stručnjaka iz područja ljepote – Pei Wang, višestruko nagrađivana stručnjakinju za medicinsku kozmetiku. Važan dio programa – edukativan i zabavan –bit će radionica Davora Bilmana koji će okupljene frizere i kozmetičare naučiti kako pomoću Skenera osobnosti unaprijediti odnos i komunikaciju s klijentima.

Partner događanja NZJZ Andrija Štampar će u sklopu programa okupljene frizere i kozmetičare informirati o tome kako se mogu uključiti u kampanju promocije preventivnih zdravstvenih pregleda, kao savjetnici za ljepotu i zdravlje. „Gradimo manifestaciju koja će biti ključna za hrvatsku industriju ljepote, stvaramo platformu na kojoj ćemo predstaviti, ali i unapređivati naša izrazita domaća znanja i vještine. Važan segment događaja su svakako državna prvenstva za frizere i kozmetičare, ali i školska natjecanja – to su novi naraštaji koji su budućnost naše industrije ljepote.

Pozivamo sve predstavnike struke da se uključe i nazoče događanju te da zajedno stvorimo najveće regionalne susrete predstavnika ove dvije struke“, poziva predsjednica Ceha frizera i kozmetičara HOK-a Martina Gregur, koja je ujedno i renomirana sutkinja na svjetskim frizerskim natjecanjima.

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak