Olimpijski dan u Rugvici

Lokalne vijesti

U Osnovnoj školi Rugvica 13. rujna 2022. obilježen je Olimpijski dan. Svi učenici imali su priliku upoznati trenere i članove sportskih klubova koji organizirano djeluju i rade na području Općine. U prostorima male i velike školske sportske dvorane devet sportskih klubova prezentiralo je svoj rad kroz prigodne aktivnosti, čak se može reći da su se međusobno nadmetali  u nastojanju da privuku što više učenika.

Foto: OŠ Rugvica

Učenicima su predstavljene sljedeće aktivnosti: nogomet, rukomet (M), rukomet (Ž), odbojka, taekwondo, karate, hrvanje, savate boks i ritmika. Novost je bila predstavljanje programa „Rugvički trk“, atletske utrke na koju su pozvani svi učenici naše škole, a koja se održava u sklopu Dana Općine Rugvica.

Bilo je lijepo  vidjeti kolone učenika i učitelja odjevenih u jedinstvenu bijelu olimpijsku majicu  koja se već tradicionalno dobiva gotovo svake godine povodom Hrvatskog olimpijskog dana od škole. Bijela majica simbolički poručuje da su mir, prijateljstvo i  razumijevanje najvažnije vrijednosti  među ljudima cijelog svijeta.

Foto: OŠ Rugvica

Osobito su razigrani i veseli bili najmlađi koji su se  svojim kućama  vraćali ruku punih različitih letaka, sportskih rekvizita, a najsretniji  i najspretniji  i s medaljom oko vrata. Uz olimpijski moto „brže, više,  jače“ učenici su utvrdili spoznaju o važnosti vježbanja i o načelima olimpijskog djelovanja.  Poruke o vrijednostima bavljenja sportom i o potrebi čovjeka za kretanjem neće zaboraviti.

Piše: LV

Prethodni članakSljedeći članak