Blagoslov 800 vozača na Uskrsni ponedjeljak u Dubravi

Lokalne vijesti

Tradicionalni blagoslov motociklista i biciklista održat će se na Uskrsni ponedjeljak u Dubravi.

Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja 2024. godine, s početkom u 9 sati održat će se 13. moto i biciklističko druženje za sve vozače mopeda, motocikla, quada i bicikala u organizaciji AMK „Križevci“, Grada Križevaca, Općine Dubrava i Policijske postaje Križevci. Domaćin druženja su Općina Dubrava i DVD Nova Kapela, a ugostit će više od 800 vozača.

13. Moto i biciklističko druženje, foto: Općina Dubrava

Građani se mogu priključiti druženju koje će se ove godine voziti na relaciji od Križevaca do Dubrave.

Općina Dubrava poznata je po bogatoj sportskoj tradiciji, pa je i ovaj događaj za njih značajan.

U crkvi svete Margarete u Dubravi s početkom u 11:45 sati održat će se blagoslov vozača. Na počeku motociklističke sezone, zajednički blagoslov bit će posvećen zaštiti u prometu, odgovornoj vožnji i čuvanju velike obitelji motociklista i biciklista.

 

Druženje završava u Novoj Kapeli uz Memorijalni turnir Vilko Sever u znak sjećanja na istaknutog motociklista koji je na početku Domovinskog rata s članovima Prvog hrvatskog motokluba Zagreb osnovao Moto Satniju koja se uključila u obranu Hrvatske, a Sever je donirao i servisirao prve motocikle za postrojbe Hrvatske vojske. U Novoj Kapeli se nalazi i njegov spomenik.

13.druženje održava se u organizaciji Auto moto kluba Križevci, Motociklističkog kluba Križevci, hrvatsko motociklističkog saveza, Križevačke udruge biciklista, Grada Križevaca, Općine Dubrava, Policijske postaje Križevci, Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Župe sv. Margarete – Dubrava, župnici Ivan Novak i Mihill Gojani, Atlantic grupa Cedevita-Apatovec, Caffe bar Arthur, Caffe bar Arteria – Križevci, Pivnica Tomislav Križevci i DVD Nova Kapela.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak