Carska zabava sa glazbenim zvijezdama

Bjelovarska manifestacija Terezijana održavat će se po 28. put od 13. do 16. lipnja kada se Bjelovar vraća u doba carice Marije Terezije i postaje grad zabave. Ove godine program prate nastupi glazbenih zvijezda!

Kao i svake godine, Terezijana će ponuditi bogat program koji predstavlja  povijest i tradiciju vezanu uz caricu Mariju Tereziju i bjelovarsko-bilogorski kraj. U sklopu ovogodišnjih događanja priprema se spektakularan glazbeni program.

28. Terezijana, foto: TZ Bilogora Bjelovar

Organizatori, Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom, najavljuju kako će Terezijanu otvoriti Vanna i pobjednik emisije The Voice Hrvatska Martin Kosovec uz Big Band Bjelovar.

Dan poslije 14. lipnja na pozornicu stupaju energični band Jelusick predvođen Dinom Jelušićem i legendarni rockeri Psihomodo Pop.

28. Terezijana, foto: TZ Bilogora Bjelovar

Subota, 15. lipnja, rezervirana je za muzičku divu. Nakon rasprodana tri koncerta u prepunoj Areni Zagreb, Doris Dragović sprema još jedan veliki koncert i to u srcu Bjelovara.

Na carsku Terezijanu dolaze još brojne zvijezde, a koje – saznat ćete uskoro!

 

Terezijana je najveća carska manifestacija središnje Hrvatske. Prema legendi, kotač na kočiji carice Marije Terezije pukao je u Bjelovaru, a husari su joj priskočili u pomoć. Carica je 1756. godine osnovala grad Bjelovar, a prva Terezijana u čast njoj i osnutku grada održana je 1996. godine.

28. Terezijana, foto: TZ Bilogora Bjelovar

Po prvi put na Terezijani će se održati i popularni Festival svjetla. Svjetlosne instalacije će krasiti zgrade Gradskog muzeja Bjelovar, zgradu Gradske uprave, zgradu Pošte i nekadašnjeg Croatia osiguranja. Program će odvijati i na dijelu Korza, a sve projekcije većim su dijelom ručno oslikane, a dio je digitalan.

Osim glazbeni, Bjelovar će ove godine postati i gastronomski raj jer stiže najposjećeniji street food festival u regiji – Burger Festival! Hrskavi, sočni burgeri u kreativnim kombinacijama Mate Jankovića, Ivana Pažanina i brojnih drugih street food chefova, bacit će vas na koljena.

Svečana carska povorka uz koju će biti uprizoren dolazak carice Marije Terezije, radionice, sportske aktivnosti, izložbe i cirkuske predstave, sve to i još mnogo, mnogo drugog sadržaja čeka vas ove godine na 28. Terezijani!

 

Detalje pratite na:

Facebooku: https://www.facebook.com/Terezijana.Bjelovar/?locale=hr_HR

Instagramu: https://www.instagram.com/terezijana.bjelovar/

TikToku: https://www.tiktok.com/@terezijana_bjelovar

YouTube kanalu: https://www.youtube.com/@TerezijanaBjelovar

Webu: https://terezijana.hr/

 

Provedite se na Terezijani – najzabavnijoj carskoj priči središnje Hrvatske!

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak