Četvrtu godinu za redom Sveta Nedelja proglašena najboljim gradom za gospodarstvom

Lokalne vijesti

Na proglašenju najboljih gradova u Republici Hrvatskoj održanom sinoć u Novom Vinodolskom, Grad Sveta Nedelja osvojio je nagradu Najbolji grad za gospodarstvo u Republici Hrvatskoj u kategoriji gradova srednje veličine. Time je četvrtu godinu za redom obranio status najboljeg grada za gospodarstvo. No ove je godine Grad Sveta Nedelja ušao i u samo finale u kategoriji kvaliteta života.

Nagradu je preuzeo gradonačelnik Dario Zurovec u pratnji zamjenika Gabrijela Deaka i tom prilikom istaknuo kako je nagrada rezultat poduzetih mjera i poreznog rasterećenja. „I ove godine smo dobili nagradu za najbolji grad za gospodarstvo. Kao novitet, ušli smo u samo finale u kategoriji kvalitete života. Prvenstveno se zahvaljujem svima koji marljivo rade kako bi uvjeti za poduzetnike i naše građane bili na najboljoj razini“ istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec. Tome svjedoče i podaci kako je u protekle 4 godine na području grada Svete Nedelje  zabilježen rast zaposlenosti od 20%.

Lokalne vijesti

Photo by: Grad Sveta Nedelja

Svečanim proglašenjem i podjelom plaketa pobjednicima završen je ovogodišnji izbor za Najbolji grad kojeg organiziraju Jutarnji list, portal Gradonačelnik.hr i agencija Ipsos. Najbolji gradovi za gospodarstvo su Mali Lošinj, Sveta Nedelja i Samobor, za demografiju i obrazovanje Cres, Labin i Velika Gorica, a najbolji gradovi za život su Krk, Rovinj i Varaždin. Virovitica je i ove godine bila najuspješnija u kategoriji ‘šampion EU fondova’, a Križevci u novoj kategoriji kojom se mjeri napredak u posljednje 4 godine.

„Drago mi je što su i naši susjedi, Grad Samobor, dobili nagradu za gospodarstvo, te što je u finalu zasluženo završio i Grad Dugo Selo. Ujedno, po treći put zaredom, Grad Cres je osvojio nagradu za obrazovanje, mlade, demografiju i socijalnu politiku. Zajedno možemo svi učiti jedni od drugih i raditi na korist naših građana. Još je puno posla pred nama, ove nagrade su samo motivacija za još više rada i razvoja našeg grada“ istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak