David Pejić najbolji europski ekološki poljoprivrednik

Lokalne vijesti

Nagrade EU za ekološki uzgoj sastoje se od 8 nagrada u 7 različitih kategorija. Odaju priznanje različitim akterima u lancu organske vrijednosti koji su razvili izvrstan, inovativan, održiv i inspirativan projekt koji stvara stvarnu dodanu vrijednost za organsku proizvodnju i potrošnju. Ove nagrade su nefinancijske.

Zrno eko imanje, vlasnik David Pejić bio je jedini hrvatski predstavnik Hrvatske koji je nominiran za prestižnu nagradu najboljeg ekološkog poljoprivrednika u EU u kategoriji “Best Organic Farmer – Male” te je istu osvojio. Dodjela nagrada EU za organske proizvode održala se u Bruxellesu 23. rujna 2022., kao jedna od niza aktivnosti i događaja kojima će se obilježiti Dan organskih proizvoda u EU.

Zrno eko imanje nalazi se u malom selu Habjanovcu, u Općini Dubrava, 60 kilometara od Zagreba. Površine 20 hektara, imanje je okruženo šumom te na svojim površinama i objektima objedinjuje ekološku poljoprivrednu, prerađivačku i pekarsku proizvodnju. Svi proizvodi su ekološki certificirani, bez namirnica životinjskog porijekla te izrađeni majstorskom vještinom i strašću lokalnih djelatnika. Imanje je i mjesto odvijanja edukativnog sadržaja vezanog uz proizvodne aktivnosti te teme ekologije i održivog razvoja, dok u centru Zagreb radi Zrno bio bistro, prvi i jedini certificirani 100% eko restoran u Hrvatskoj.

Čestitamo!

Piše: LV

Prethodni članakSljedeći članak