Dječji vrtić Medvjedići u Rugvici krenuo s radom

Lokalne vijesti

U ponedjeljak, 11. siječnja 2022. godine, novoizgrađeni Dječji vrtić Medvjedići u Jalševcu Nartskom u Općini Rugvica i službeno je primio prve mališane.

Njih, 124-ro u ponedjeljak je po prvi puta zakoračilo u novi općinski vrtić, koji je obišao i načelnik Mato Čičak, koji je tom prilikom svim mališanima i djelatnicima, poželio ugodan boravak u vrtiću.

“Izuzetno sam sretan i ponosan jer smo ostvarili jedan od najvećih ciljeva koji smo si zadali još 2015. godine. U općinski, Dječji vrtić Medvjedići Rugvica danas je zakoračilo 124 djece. Prije svega, našim mališanima od srca želim što bezbrižnije koračanje na putu odrastanja, a cijelom stručnom timu vrtića na čelu s ravnateljicom želim uspješnu pedagošku godinu” rekao poručio je načelnik Mato Čičak, podsjetivši kako je iza realizacija ovoga projekta mukotrpan trud i rad.

Lokalne vijesti

Photo by: Mato Čičak Facebook

“Cijeli ovaj projekt iza sebe nosi mukotrpan trud i rad, ali i puno zlih komentara koji nam nisu nimalo pomagali da izgradimo ovu prijeko potrebnu instituciju za sve nas. Danas se ne želim vraćati na to, jer ovaj poseban dan to ne zaslužuje. Današnji dan je zalog za budućnost i našu djecu, zalog za našu Rugvicu”, zaključio je Čičak.

Ovaj je projekt sufinanciran sredstvima Europske unije prema Natječaju za provedbu podmjere 7.4., tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 12.198.367,61HRK, od čega je 7.439.500,00 HRK sufinancirano iz sredstava EU.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak