Festival igranja privukao brojne obitelji

Da je Ivanić-Grad posljednjih godina postao izrazito poželjan za obiteljski život, već je poznato. Nedavno osnovano Društvo „Naša djeca“ Ivanić-Grad ne gubi vrijeme i već je održalo prvu aktivnost otvorenog tipa – Festival igranja.

Djeca su u subotu stigla u prostor Dječjeg vrtića Ivanić-Grad na Žeravincu, a ovog su puta poveli i svoje roditelje kako bi zajednički uživali u igrama koje su obilježile njihova djetinjstva. Volonteri DND-a Ivanić-Grad na čelu s misterioznim Zmajem iz Lonje za prisutne su pripremili niz igara kao što su bojanje bojanki, igra glazbenih stolica, graničar, kružni poligon prepreka, ples s balonima…

Na Festivalu igranja sudjelovalo je trideset obitelji. Roditeljima i djeci najviše su se svidjele aktivne igre kao što je hoki-poki, ističe tajnica DND-a Ivanić-Grad Kristina Anić Kuhar.

Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom, a zašto je zajednička igra važna odgovara socijalna pedagoginja Anić Kuhar: „Zajednička igra važna je zbog produbljivanja odnosa između roditelja i djeteta, a što je značajno za socio-emocionalni razvoj djeteta.“

Festival igranja nastao je u organizaciji Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ i Saveza društava „Naša djeca“, a uz potporu inicijative The Human Safety Net i Generali osiguranja.

Kroz travanj i svibanj, osim u Ivanić-Gradu, bit će održan u još pet hrvatskih gradova – u Ivanić-Gradu, Požegi, Jastrebarskom, Splitu, Varaždinu i Gospiću.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak