Fokus raste na dva zastupnika u Saboru

Lokalnevijesti.hr

Stranka Fokus raste na dva zastupnika u Hrvatskom saboru, a rezultat je to pridruživanja Nezavisne liste Damira Bajsa stranci Fokus. Potpis na sporazum o pridruživanju stavili su danas u saborskim prostorijama Davor Nađi, predsjednik stranke Fokus i Damir Bajs, predsjednik Nezavisne liste Damira Bajsa, s kojom je nastupio na prošlim parlamentarnim izborima.

Jako smo sretni što nam se pridružio kolega Damir Bajs, kojeg dobro poznajemo i s kojim odlično surađujemo u zajedničkom Klubu zastupnika. Drago mi je da je zagovarajući zajedničke ideje i stavove prepoznao kvalitetu stranke Fokus. Mi smo se u samo tri godine dokazali u dosljednosti i politikama koje su najbliže potrebama građana pa su sredine kojima upravljaju naši ljudi među najboljima u Hrvatskoj po pitanju kvalitete života i razvoja gospodarstva. Model učinkovitog i transparentnog upravljanja želimo preslikati i na nacionalnu razinu te nam je iznimno drago da će to odsad s nama činiti i kolega Bajs kao saborski zastupnik stranke Fokus“ – rekao je Davor Nađi, predsjednik stranke Fokus te naglasio kako bogato iskustvo Damira Bajsa s pozicije nezavisnog župana, ali i s nacionalne razine gdje je puno napravio u revitalizaciji kontinentalnog i turizma općenito, dobrodošli u promišljanju zajedničkih stavova i politika kojima je cilj moderna, učinkovita i uključiva Hrvatska.

U kontaktima s brojnim članovima te kroz zajednički rad u Saboru uvjerio sam se kako se Fokus zalaže za progresivne politike. Kod njih nema prazne priče, već postoje jasni rezultati iz kojih je vidljivo da Fokus radi na poboljšanju kvalitete života, kako bi se osigurala bolja budućnost za sve građane. Pred nama je novi izborni ciklus, a samo okupljanjem snaga koje iza sebe imaju dokazane ljude s pozitivnim rezultatima, kao što to ima stranka Fokus, možemo Hrvatskoj ponuditi pravu alternativu na nadolazećim izborima. Način na koji stranka Fokus djeluje je budućnost moderne politike u Hrvatskoj i uvjeren sam da nisam jedini koji to prepoznajem“ – izjavio je Damir Bajs prilikom potpisivanja sporazuma o pridruživanju. Bajs je dosad djelovao kao član Kluba zastupnika kojeg je inicirao Fokus, a odsada će uz Darija Zurovca, gradonačelnika grada Sveta Nedelja biti drugi saborski zastupnik stranke Fokus.

Politička stranka Fokus ovih dana obilježava i svoj treći rođendan. Jedna je od najmlađih i najprogresivnijih stranaka u Hrvatskoj, čiji trud i aktivan rad prepoznaje sve više građana, a važnost i utjecaj vidljivi su u činjenici da je stranka odmah nakon osnutka, u jeku globalne pandemije koronavirusa, ušla u najviši politički dom – Hrvatski sabor. Osim toga, na lokalnim izborima 2021. godine Fokus je ostvario odličan rezultat s 4 gradonačelnika (Dugo Selo, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina), 2 načelnika (Križ, Pirovac), nekoliko predsjednika gradskih vijeća te ukupno 50 županijskih, gradskih i općinskih vijećnika, čime je stranka Fokus postala četvrta najzastupljenija stranka po broju gradonačelnika u Hrvatskoj.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak