Grad Dugo Selo povećao uskrsnice na 50 eura

Dugo Selo i ove godine daje uskrsnicu umirovljenicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade, osobne invalidnine te doplatka na pomoć i njegu.

Povodom nadolazećeg blagdana, Grad Dugo Selo donio je odluku kojom će pružiti podršku svojim građanima u obliku jednokratne novčane pomoći. Ova inicijativa je dio nastojanja da se pruži podrška građanima tijekom blagdana.

Prema Odluci, Grad će isplatiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 50,00 eura sljedećim skupinama građana: umirovljenicima čije mirovine ne prelaze iznos od 450,00 eura za siječanj 2024. godine, korisnicima zajamčene minimalne naknade, osobne invalidnine te doplatka za pomoć i njegu iz sustava socijalne skrbi te korisnicima nacionalne naknade prema Zakonu o nacionalnoj naknadi za starije osobe. Ova inicijativa ima za cilj pružiti podršku ranjivijim skupinama građana kako bi, slijedeći tradiciju i običaje primjereno proveli blagdanske dane.

Isplata uskrsnice obavit će se do 20. ožujka na račune umirovljenika i korisnika, na temelju dostavljene evidencije Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Umirovljenici i korisnici koji nemaju otvoren račun u poslovnoj banci ili ga nisu dostavili nadležnim službama, novčana pomoć će im biti isplaćena u gotovini prema rasporedu koji će naknadno biti objavljen. Prilikom isplate u gotovini, umirovljenici su dužni predočiti osobnu iskaznicu i dokaz o neto iznosu isplaćene mirovine za siječanj 2024., dok su korisnici prava na nacionalnu naknadu dužni priložiti i dokaz o pravu na nacionalnu naknadu za isti mjesec.

Ova inicijativa Grada Dugog samo je jedan korak u pružanju podrške socijalno ugroženim građanima, osiguravajući da nitko ne bude zaboravljen i pružajući potrebnu materijalnu podršku u teškim vremenima. Upravo zbog toga je Grad Dugo Selo podigao iznos uskrsnice s ranijih 40 eura na trenutnih 50 te prateći stanje u našem gradu, trudimo se povećati i opseg osoba kojima se isplaćuju prigodni novčani darovi tijekom blagdana.

 

 

Piše:WK

 

Prethodni članakSljedeći članak