Ivanić-Grad je upisan na kartu gradova s visokim školstvom, s naglaskom na stručne medicinske studije

Visoka škola (Veleučilište) Ivanić-Grad organizira Međunarodni znanstveno-stručni skup „Protetika, ortotika, robotika u fizioterapiji i zdravstvena njega“ u suradnji s partnerima Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Naftalan, Poliklinikom Glavić, Neuropsihijatrijskom bolnicom dr. Ivan Barbot Popovača, Općom županijskom bolnicom Požega, Poliklinikom Sveta Nedelja i Salvusom.

 Skup se održava 24. i 25. studenog pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Ivanić-Grada, Hrvatske komore fizioterapeuta i Hrvatske komore medicinskih sestara. Na današnjem svečanom otvaranju dekan doc.dr.sc. Mile Marinčić, prof. struč. stud. je istaknuo kako se zahvaljuje svima na podršci i odazivu u organizaciji Skupa. „Radovi su nezanemarivi, jer smo ciljali na njih 20, a finalno ih je čak 33. Uz usklađivanje po novom Zakonu i sve probleme u kojima smo se našli, uspjeli smo sve organizirati. Jednom mi je jedan profesor rekao da jedan grad nije grad dok nema visoko obrazovanje. Zajednički smo Ivanić-Grad izdignuli na razinu studentskog grada te ćemo u budućnosti još više rasti. Ideja gradonačelnika Javora Bojana Leša i vizija koju je imao sa visokim obrazovanjem u našem Gradu, zahvaljujući malom broju ljudi dobiva obrise koji su mogli biti samo željeni, a koji zahvaljujući ogromnom trudu zaposlenika i vanjskih suradnika Veleučilišta Ivanić-Grad, postaju stvarnost.“

Photo by: T.S.

Zamjenik gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj rekao je kako je s Visokom školom krenulo brzo, no pitanje je kuda će stići. „U zadnjih par godina zajedno smo snivali snove za koje smo mislili da su nemogući, a prošle godine sam sudjelovao na prvoj promociji studenata. Ono što je naš cilj i zašto dajemo potporu Visokoj školi je novi studentski kampus na kojem kreću radovi uz potporu Zagrebačke županije. Naši studenti imat će novi smještaj, te se nadamo da će se na tu lokaciju premjestiti i Veleučilište, jer očekujemo brz razvoj i širenje.“

 „Ako pogledamo kroz povijest Visoke škole Ivanić-Grad i njezine vizije, danas smo došli do toga da je ta vizija, koja je bila san, ostvarena. Nadam se da će Ivanić-Grad postati poznat po školovanju u području fizioterapije i sestrinstva ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan njenih granica. Nadam se i da će polaznici ostati u Ivaniću i graditi ovaj grad za blistavu budućnost“, kazala je predsjednica Upravnog vijeća Veleučilišta Ivanić-Grad Josipa Ilić.

 Milica Birk, zamjenica ravnatelja Specijalne bolnice Naftalan istaknula je kako je od prvog dana suradnja sa Visokom školom od iznimne važnosti za sve korisnike usluga Bolnice po pitanju fizikalne terapije i medicine. Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić izuzetno je zadovoljan otvaranjem studija sestrinstva te će nastaviti davati podršku u misijama i vizijama kako bi se razvio i stvorio novi kvalitetni kadar za boljitak cijelog sustava. Dekan  Veleučilišta u Šibeniku dr.sc. Ljubo Runjić rekao je kako prate cjelokupni razvoj Veleučilišta od samih početaka te je izrasla u etabliranu ustanovu kojoj će uvijek biti partneri i suradnici, jer i sami sljedeće godine pokreću studij sestrinstva. Predsjednik Zbora veleučilišta izv. prof. dr. sc. Damir Jugo naglasio je kako Veleučilište najbolje pokazuje što je bit stručnih studija i veleučilišta jer su ona važna za lokalnu zajednicu, te za povezivanje gospodarstva i struke i opći razvoj.

Photo by: T.S.

Skup će u prvog dana pokriti raznolike teme sa izlaganjima iz sekcija: fizioterapija, sestrinstvo, društveno-humanističke znanosti. Ukupno će se održati predavanja iz 33 prijavljenih radova koji su prošli recenzijski postupak i nalaze se u Zborniku radova. Drugog dana su predviđene dvije radionice: Zvukoterapija i zvučne masaže po metodi Peter Hess te Dinamička neuromuskularna stabilizacija (DNS) kao prevencija bolova lumbalnog dijela kralježnice. Cjelokupni program skupa dostupan je ovdje.

Photo by: T.S.

Misija Visoke škole Ivanić-Grad jest produciranje visokoobrazovanih stručnjaka koji će uspješno odgovarati suvremenim poslovnim izazovima te, posljedično, podizanje razine kvalitete visokoškolske poduzetničke edukacije u Hrvatskoj.

 

Piše:M.T.

Prethodni članakSljedeći članak