Izvrstan uspjeh rugvičkih učenika na MAT lizi

MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola, međunarodnog karaktera, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. MAT liga nastala je sa svrhom popularizacije matematike, veće motivacije učenika za predmet te poticanja zajedništva i timskog rada.

Na ovogodišnjoj Lizi sudjelovalo je ukupno 1.284 učenika, odnosno 642 ekipe/parova učenika drugih razreda osnovnih škola (par čini jednu ekipu).

Čak je 28 učenika (14 parova) drugih razrednih odjela OŠ Rugvica sudjelovalo na natjecanju i to kroz 4 kola (4. 10. 2023., 6. 12. 2023., 8. 2. 2024. i 19. 4. 2024.)

Predstavnici OŠ Rugvica bili su: Domagoj Šimunec i Lucija Močljanin, Ivano Kolar i Teo Novosel, Din Hajder i Kristina Kovačević, Leticija Sekulić i David Brekalo, Klara Jelinić i Nika Raspudić, Astrid Brestovec i Vanja Ešegović, Ivana Belas i Marija Krijan, David Čović i Teo Ivančan, Mato Kuzmec i Noa Mayer Kralj, Ema Ivandić i Tara Petak, Marta Jug i Lana Matković, Sara Majić i Gabrijela Brkić, Dino Blažević i Noa Lopac, Ivona Lovriš i Patrik Picek.

Učenici 2.a, Lucija Močljanin i Domagoj Šimunc ostvarili su izvrsno 11. mjesto u ukupnom poretku svih natjecatelja, u sva 4 kola, s mentoricom D. Klajn. Navedeni učenici dobitnici su nagrade organizatora natjecanja te očekuju poziv na finalno natjecanje koje će se 18. svibnja 2024. održati u Zagrebu.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak