Kreće izgradnja ceste i okretišta u Rugvici

Photo by: Facebook Mato Čičak

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata u okviru Programa podrške regionalnom razvoju

Odlukom je odabran i projekt Općine Rugvica za izgradnju ceste i okretišta kojom je ostvarena bespovratna potpora u iznosu od 360.000 kn. „Za Općinu je ovo veliki vjetar u leđa ka ostvarenju ovog iznimno važnog prometno infrastrukturnog projekta“, naglasio je Mato Čičak.

Program podrške regionalnom razvoju ima za cilj jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak ovih područja, što je preduvjet za sprečavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj.

Programom se potiče razvoj lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata društvene, javne, socijalne, komunalne, gospodarske i okolišne infrastrukture na lokalnoj razini.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne samouprave razvrstane u V. skupinu, osim JLS-a sa otoka i JLS-a sa statusom brdsko-planinskih područja te jedinice područne (regionalne) samouprave ukoliko su područja provedbe projekta područja V. skupine JLS-a, osim područja JLS-a sa otoka i JLS-a sa statusom brdsko-planinskih područja.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak