Lara Marušić dobitnica javnog priznanja Grada Svete Nedelje za glazbene uspjehe

Lokalne vijesti

Photo by: Sveta Nedelja

Učenica Lara Marušić primila je Javno priznanje Grada Svete Nedelje.

Lara je to Priznanje zavrijedila zbog brojnih izvanrednih uspjeha, među kojima su prva nagrada na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus u Križevcima, zlatna medalja na 9. međunarodnom Koroškom klavirskom natjecanju, prva nagrada na istom natjecanju kao članici klavirskog dua Jelić Barbara & Marušić Lara, druga nagrada na 57. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, te druga nagrada na Concorso Musica Insieme u Musile di Piave, kao članici klavirskog dua.

Povod za dodjelu nagrade i prijem u gradskim prostorijama proteklog tjedna bila je osvojena drugu nagradu na International Music Competition Paris, u kategoriji D, koji je održan 20. srpnja ove godine u Parizu.

Uz priznanje Grada za izvanredan uspjeh u glazbi, i kao zahvalu što na divan način predstavlja svoj grad, zamjenik gradonačelnika će Lari dodijeliti i novčanu nagradu.

„Sretan sam što u našem gradu imamo tako mlade i talentirane glazbenike. Na nama je da ih pratimo i podupiremo, a i dalje ćemo se truditi da kroz razvoj infrastrukture našim mladima omogućimo što bolji sustav obrazovanja, sporta, kulture i znanosti“, poručio je zamjenik Deak mladoj glazbenici.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak