Lipanjske vikende rezervirajte za zabavu u Ivanić-Gradu

Tijekom mjeseca lipnja u Ivanić-Gradu će se održavati manifestacija „Lipanjska pozornica“ koja će ponuditi brojna događanja.

Lipanjska pozornica je mjesečni urbani program tijekom kojeg će se predstaviti različiti oblici urbane kulture kroz četiri lipanjska vikenda. U sklopu programa održavat će se nekoliko tradicionalnih manifestacija i događanja: Obrtnički sajam, Međunarodni žabarski karneval, Beerday, Petrovo, Škrletovo, te sportski, kulturni, tradicijski, edukativni i zabavni sadržaji. Manifestacija se organizira u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, udrugama, javnim ustanovama i ostalim organizacijama s područja grada.

 

                                          Svečano otvaranje manifestacije održat će se u subotu, 3. lipnja u 11:00 sati.

 

Svaki vikend Lipanjske pozornice odlikuje raznolikost programa, glazbenih žanrova i tematskih sadržaja čime se promovira raznolikost i bogatstvo kulturne i umjetničke ponude. Prvi vikend rezerviran je za dobru zabavu uz koncerte: 2. 6. Pravila igre i Željko Bebek, 3. 6. Vanna, a 4. 6. Matija Cvek.

Photo by: TZ Ivanić-Grada

U subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja, obrtnici će predstaviti svoje proizvode rukotvorine, proizvode od keramike, tekstila, dekorativne predmete, i ponude sa OPG-ova.  Održat će se radionice i prezentacije obrtničkih vještina, prezentacija obrtničkih radova učenika Srednje škole Ivan Švear. Uz obrtnike, fokus će biti i na zdravlju pa će se predstaviti zdravstvene ustanove i udruge s područja Grada Ivanić-Grada, uz prezentacije fizioterapeutskih vježbi i naftalanske kozmetike. Sve će aktivnosti proći u zabavi uz  cirkuske i žonglerske točke, predstave i cirkuske radionice, te kreda art.

Photo by: TZ Ivanić-Grada

10.lipnja obilježit će se 130 godina Puhačkog orkestra Posavac uz prigodni koncert i gostujuće glazbenike, a 17. lipanj je Beerday – dan kada će se moći isprobati ponuda craft piva lokalnih proizvođača. U večernjim satima posjetitelje će u Sportskom parku Zelenjak zabaviti popularni LET 3 i Superhiks. Posljednji vikend, 24. 6. na Petrovo će se predstaviti povijesne postrojbe, uz interpretacijske obilaske o ivanićkoj tvrđi. Održat će se i Fišijada, a večer će zaključiti grupa Reanimatori.

 

Photo by: TZ Ivanić-Grada

Cjelokupni program događanja dostupan je ovdje:  https://www.tzig.hr/manifestacije/lipanjska-pozornica.

 

Besplatan parking dostupan je u cijelom gradu, a za vrijeme održavanja manifestacija posjetitelji mogu koristiti i HŽPP Izletnički vlak. Za 3. i 4.6. vozni red je slijedeći:

Polazak iz Zagreb GK je u 9.20-Maksimir 9.28-Sesvete 9.39-Dugo Selo 9.51 i dolazak u Ivanić Grad je u 10.12 sati.

Povratak iz Ivanić Grada je u 17.25-dolazak u Dugo Selo u 17.46-Sesvete 17.58-Maksimir 18.09 i Zagreb GK je u 18.16 sati.

 

 

 

Piše: M.T.

Prethodni članakSljedeći članak