Nastavlja se dobra suradnja OKZ-a i Zagrebačke županije

OKZ u Zagrebačkoj županiji, foto: OKZ

Predstavnici OKZ-a jučer su održali sastanak sa predstavnicima Zagrebačke županije.

Na sastanku su sudjelovali zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec,  pročelnik Ureda za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar, potpredsjednik OKZ-a Davor Pismarović, potpredsjednik OKZ-a Marko Cesar, predsjednica Udruženja obrtnika Ivanić-Grada Marina Hrastić Prišlin, predsjednik Udruženja obrtnika Vrbovec Zdravko Sohora, predsjednik Udruženja obrtnika Samobora Marijan Karlović i tajnica OKZ-a Vjekoslava Hruška Legac.

Predsjednik Trojnar je posebno naglasio kako je suradnja između Udruženja obrtnika i gradova Zagrebačke županije odlična i kako se rezultati takve suradnje vide kroz cijelu Županiju. Isto tako, nastavilo bi se sa projektima Obrtničke komore Zagreb kao što je Forum Zagrebačke županije koji se do sada održao 5 puta ali zbog pandemije zadnje dvije godine nije održan, kampanja Kupujmo obrtničko koja potiče na kupnju proizvoda i korištenje usluga naših obrtnika, Zagrebački obrtnički sajam – sajam zanimanja u suradnji sa srednjim strukovnim školama koji iz godine u godinu promovira obrtnička strukovna zanimanja. Naravno, da bi se sve to organiziralo potrebna su financijska sredstva i podrška zagrebačke županije.  Zamjenik župana Tomljenović je rekao kako je Zagrebačka županija uvijek ulagala u obrtnštvo i poduzetništvo, pa će tako i nastaviti  navedeni projekti će imati podršku Županije.

Predsjednik Udruženja obrtnika Vrbovec Sohora zahvaljuje za natječaj koji je propisala Županija za poduzetnike te postavio pitanja financiranja obrtnika za sudjelovanje na sajmovima. Kolarec je iznio koliko je sredstava do sada odobreno za poticanje obrtništva i poduzetništva i što se sve planira u narednoj godini.

Zajednički zaključak je da malo koja Komora ima takvu dobru suradnju i podršku od svoje Županije kao što ima Obrtnička komora Zagreb. Predsjednik Antun Trojnar je u ime Obrtničke komore Zagreb poklonio sliku od umjetnice i obrtnice Doris Koritnik kao zahvalu na dosadašnjoj suradnji.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak