Natječaj za javna priznanja u tijeku – podnesite prijedloge

Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije raspisalo je Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije u 2024. godini.

Javna priznanja Zagrebačke županije dodjeljuju se domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama zaslužnim za gospodarski, društveni i kulturni razvoj Zagrebačke županije, te njena promicanja u zemlji i svijetu.

Kriteriji za dodjelu javnih priznanja su:

  • predloženi kandidat za dodjelu javnog priznanja treba biti istaknuti pojedinac ili pravna osoba koja je svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim gospodarskim, kulturnim, znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom ostvarila doprinos i izuzetne rezultate trajne vrijednosti na unaprjeđenju stanja i razvitka pojedinih djelatnosti u Zagrebačkoj županiji, odnosno međunarodnoj promidžbi navedenih djelatnosti,
  • predloženi kandidat za dodjelu javnog priznanja treba u svojoj sredini uživati ugled uzorna djelatnika i stručnjaka ili je posebno zaslužan za Zagrebačku županiju i Republiku Hrvatsku u promicanju njenog suvereniteta, samostalnosti i samobitnosti na opće prihvaćenim načelima suvremena svijeta
  • ostvareni rezultati u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Zagrebačke županije moraju biti mjerljivi
  • jedan predlagatelj može predložiti do 2 kandidata za dodjelu javnog priznanja Zagrebačke županije u 2024. godini

Pozivaju se: članovi Županijske skupštine, radna tijela, Župan Zagrebačke županije, građani, udruge građana, poduzeća, vjerske zajednice, kulturne, športske i druge ustanove na dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije u 2024. godini.

Prijedlog za dodjelu javnog priznanja sadržava popunjeni Obrazac prijedloga uz privitke:

a) životopis za fizičku osobu, odnosno odgovarajući podaci za pravnu osobu koju

se predlaže za dodjelu javnog priznanja (obavezno);

b) temeljito obrazloženje razloga predlaganja (obavezno);

c) odgovarajuću dokumentaciju (ako je primjenjivo).

 

Rok za podnošenje prijedloga teče od dana objavljivanja zaključno do svibnja 2024. godine.

 

Više informacija na webu Općine Rugvica.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak