Nova sredstva za sportsko igralište DV Dubrava

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Željka Josić, dr.med., uručila je predstavnicima gradova i općina Ugovore o sufinanciranju za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“ prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini, a sukladno Odluci o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini od 26. kolovoza 2022. godine, objavljenoj na mrežnim stranicama SDUDM-a.

Ukupan iznos osiguranih sredstava za ovaj Poziv iznosi 10.993.694,00 kn. Uzimajući u obzir stalnu potrebu za poboljšanjem materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, Središnji državni ured za demografiju i mlade raspisao je i ove godine Poziv te na taj način sufinancirao 96 objekata dječjih vrtića u potrebi uređenja vanjskih terena, igrališta i sportskih dvorana dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega.

Općini Dubrava je za novo sportsko igralište Dječjeg vrtića Dubrava dodijeljen iznos od 69.438,00 kuna.

Sredstvima programa pomaže se jedinicama lokalne samouprave, osnivačima dječjih vrtića, u samoj provedbi projekata te se navedenim ulaganjima pridonosi poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda ujedno ublažavajući regionalne nejednakosti.

“Dostupni i priuštivi dječji vrtići roditeljima omogućavaju sudjelovanje na tržištu rada dok djeca imaju najbolju moguću skrb koja im je neophodna za razvoj i odgoj. Time stvaramo uvjete i pozitivno okruženje za ostanak mladih ljudi u svojim sredinama te neizravno utječemo na njihove odluke za osnivanje obitelji i rađanje željenog broja djece” zaključila je državna tajnica Željka Josić.

Piše: LV

Prethodni članakSljedeći članak