Obrtnici nastupili na Mostarskom sajmu

Najuspješnija sajamska izložba u Bosni i Hercegovini – Mostarski sajam svake godine okuplja velik broj izlagača iz zemlje i regije.

Ove godine zemlja partner je Republika Hrvatska pa je premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano otvorio Međunarodni sajam gospodarstva  koji je po 25. put ugostio gospodarstvenike iz susjednih država i svijeta, kao i brojne goste. Sajam je velika prilika za upoznavanje gospodarstvenika, razmjenu informacija i kontakata, a sve s ciljem što većeg ulaganja u budućnosti.

Zbog ovog sajma u Mostar su među brojnim gostima stigli uz premijera Plenkovića, Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, šef EU Delegacije Johann Sattler, bivši visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i predsjednica Federacije Lidija Bradara, kao i ravnatelj za Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Robert Blažinović,  potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Joso Smolić, potpredsjednik HOK-a i  predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar, predsjednik UO Dugo Selo Marko Cesar, predsjednik UO grada Zagreba Ivica Zanetti, predsjednik UO prijevoznika Zagreb Zdravko Bubnić i mnogi drugi obrtnici.

Tijekom petodnevne manifestacije održat će se niz bilateralnih susreta, konferencija i edukativnih radionica, kao i bogat podsajamski program u kojem će biti sadržaja za sve generacije u industrijskoj zoni Hercegovine od 16. do 20. travnja ove godine.

Na ovogodišnjem Mostarskom sajmu predstavljeni su i obrtnici iz cijele Hrvatske na štandu Hrvatske obrtničke komore.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak