Općina Rugvica ostvarila potporu od 4,9 mil. kn za dogradnju DV Medvjedići

vrtić

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. – 2026. objavilo otvoreni Poziv na dostavu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“ koji je imao za cilj ulaganje u izgradnju, dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova. Njime se osigurava infrastrukturni i materijalni kapaciteti za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

vrtić
Foto: Općina Rugvica

Na poziv je Općina Rugvica prijavila projekt dogradnje, rekonstrukcije i opremanja postojeće zgrade Dječjeg vrtića Medvjedići Rugvica za još jednu jasličku i tri vrtiće skupine, odnosno dodatnih 72 djece. Općina je ostvarila pravo na bespovratna sredstva u iznosu 4.896.000,00 kn.

vrtić
Foto: Općina Rugvica

„U samo dvije godine Općina Rugvica intenzivnim naporima, zalaganjem i radom uspjela je izgraditi novi vrtić, otvoriti podružnicu i sada za novu godinu ostvariti dodatne kapacitete. Smatramo da je ovo puno veće i jače od bilo kojeg uspjeha za našu Općinu jer djeca su naša budućnost i trudit ćemo zadani standard  održavati  na nivou. Danas smo posebno sretni i ponosni, ali i iscrpljeni zbog stalnih degutantnih uvreda na račun rada i djelovanja Općinske uprave. Smatramo da su samo ove sada napisane činjenice dovoljne za zaključiti što i kako radimo i djelujemo. Trudit ćemo se i dalje biti otvoreni i dostupni za sve, jer na kraju tu smo za sve vas, no ponekad je tišina dovoljna zahvala i pokretač za dalje.  Ovo je veliki uspjeh za sve nas, a posebice za budućnost naših najmlađih!“, naglasio je načelnik Mato Čičak.

 

Piše: LV

 

Prethodni članakSljedeći članak