Općina Rugvica proslavila svoj dan

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rugvica, kojom je obilježen Dan općine Rugvica prisustvovali su Tomislav Ćorić, saborski zastupnici Krunoslav Katičić i Tomislav Okroša, župan Stjepan Kožić i njegov zamjenik Ervin Kolarec.

Svečanosti je prethodila misa u župnoj crkvi u Savskom Nartu, te polaganje vijenaca na spomeniku palim braniteljima Domovinskog rata. “S velikim zadovoljstvom moram konstatirati da su na svakoj našoj sjednici Vijeća bile dvije do tri točke koje su bile vezane uz mlade od predškolske dobi pa do one studentske. Upravo je glavni fokus našeg djelovanja usmjeren prema njima. Osim, toga na svakoj sjednici imamo barem jednu točku koja se odnosi na dolazak novog poduzetnika na područje Rugvice. Druga činjenica, koja je pomalo i privilegija je da mi sve što radimo, radimo kao tim. Upravo to, dovelo je do svih ovih rezultata koji su danas vidljivi, rekao je predsjednik Općinskog vijeća Nenad Jakšić, te dodao: “Svaki pravi tim imamo svoga izbornika, a imamo ga i mi, jer mi i jesmo pravi tim. U našem slučaju, naš je izbornik, naš načelnik Mato Čičak”.

Photo by: Facebook Mato Čićak

“O proteklom dvogodišnjem razdoblju prikazan je i kraći film, u kojem su pobrojani svi uspjesi općinskog vodstva, koje istim žarom nastavlja i dalje u novom četverogodišnjem mandatu. “Najveća investicija u posljednje dvije godine svakako je dječji vrtić u Jalševcu Nartskom. To je drugi dječji vrtić u ovih šest godina koji smo izgradili. To je velika stvar, a kroz mjesec i pol dana naš privremeni ravnatelj provesti će natječaj za djelatnike i stotinjak mališana krenut će u najljepši vrtić u Zagrebačkoj županiji”, kazao je načelnik Mato Čičak.
“Prvi smo u Hrvatskoj uveli mjeru od 300 kuna za svako dijete od 2 do 18 godina. To je dobra mjera, a nadam se kako smo ovime pomogli našim roditeljima, kojima pomažemo i kroz knjige, radne bilježnice, besplatan prijevoz, novčanu pomoć za sve studente u svakom semestru”, rekao je Čičak.

Photo by: Facebook Mato Čićak

Posebno je načelnik istaknu dobivanje državne zemlje za što je sredinom lipnja potpisao i sporazum s ministrom Darkom Horvatom.
“Time smo dobili zemljišta vrijedna 97 milijuna kuna što je za budući razvoj općine u narednih 10 godina jako važno. Već smo započeli s projektiranjem Sportskog centra, bazena i raznih drugih stvari, jer su nam se pojavili brojni investitori. Po sjednici vijeća imamo tri do četiri pisma namjere” istaknuo je načelnik, najavivši i dolazak novih investitora, upravo u tu zonu za koju je darovana zemlja.

Photo by: Facebook Mato Čićak

“Na 27 hektara te nove zone trebao bi doći jedan od najvećih filmskih studija u Europi. Prva faza izgradnje je oko 70-ak milijuna eura. To će vjerujem promijeniti sliku Rugvice”, zaključio je načelnik Mato Čičak.
Na postignutim uspjesima načelniku i njegovom timu čestitao je i župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić, koji je oduvijek bio rado viđen gost u ovoj sredini.
Svi rezultati koji su prezentirani govore o uspješnosti. Ovdje mnogi načelnici i gradonačelnici mogu dobiti tečajeve kako povlačiti sredstva iz EU fondova, kako raditi kvalitetne projekte i kako time stvarati kvalitetnije i bolje uvjete za sve žitelje. Mene posebno veseli poticanje mladih, jer time se zaustavlja njihovo iseljavanje”, poručio je župan Stjepan Kožić.
Ministar Tomislav Ćorić, koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića zaželio je domaćinima da sljedeći Dan općine dočekaju još uspješnije i bolje.

Photo by: Facebook Mato Čićak

“Vaši rezultati nas vesele, ali nam daju i primjer kako jedna općina može dati svoj maksimum u kreiranju dobrih životnih uvjeta za sve žitelje”, rekao je Ćorić, dok je saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Krunoslav Katičić istaknuo kako je Rugvica najbolji primjer općine gdje kvalitetno vodstvo i učinkovito povlačenje EU sredstava dovodi do sinergije što daje i rezultate, koji su vidljivi na svakom koraku.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak