Petra Šerer dobila glavnu nagradu 8. ZOS-a

Na 8. Zagrebačkom obrtničkom sajmu koji se održao krajem travnja učenici i posjetitelji mogli su sudjelovati u nagradnom natječaju. Mnogi učenici su se uključili, a najbolji prijedlog kako poboljšati ponudu Zagrebačkog obrtničkog sajma imala je učenica OŠ “Antuna Augustinčića” iz Zaprešića sa prijedlogom da se pokuša prezentirati jedan radni dan obrtnika te uključiti više učenike u samu prezentaciju zanimanja.

Učenica Petra Šerer iz Zaprešića osvojila je tablet Lenovo od partnera Telemach te poklon paket od Artifex partnera Samoborke. Nagradu su uručili predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar i predsjednik Udruženja obrtnika Zaprešić Davor Pismarović dok su uručenju nazočili  zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus te ravnateljica škole Danijela Adžijević.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar je naglasio da bez podrške Grada Zagreba i Zagrebačke županije ne bi mogli organizirati sajam isto tako naveo je da su se ove godine uključili i gradovi Zagrebačke županije te im se zahvaljuje za podršku. “Suradnja sa osnovnim školama je odlilčna, ove godine su se uključile i posjetile sajam 68 osnovnih škola, bilo bi dobro da ih dogodine bude i više.” kazao je predsjednik.

“70% naših učenika u Republici Hrvatskoj ide u strukovna zanimanja što vjerujem da mnogi naši sugrađani ne znaju, vrlo je važno njegovati obrtništvo i obrtnike jer je to važno za budućnost naše zemlje. Posebno mi je drago da je naša Petra dobila ovu nagradu i da je pridonijela poboljšanju da Zagrebački obrtnički sajam bude još bolji i atraktivniji”, rekao je zamjenik gradonačelnika Labus.

 

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak