Pomozimo malenoj Tiji! Ima samo jednu želju – da se može samostalno kretati! Vrijeme curi, požurimo

Tia Šeri treba našu pomoć! Malu, simboličnu, kakvu tko može… Ali treba nas jako, a vrijeme svaki dan curi i bliži se trenutak kada bi ova djevojčica trebala otići na operaciju. Riječ je o djevojčici koja svojim razvojem prkosi svim prognozama.

Rođena je s velikim deficitom moždanog tkiva i dijagnozama koje se gomilaju sa svakom novom razvojnom fazom. Unatoč tome, ona je veselo, razigrano malo biće koje svih uveseljava svojim osmijehom svaki dan, od jutra do večeri. Kognitivno i intelektualno, Tia je baš kao i svako drugo dijete njezinih godina, razigrana, željna društva prijatelja vrtićaraca, trenutno najviše zainteresirana za slova i brojeve te ne dozvoljava da joj motorička poteškoća, koja joj onemogućava samostalno kretanje, stoji na putu ka cilju.

Photo by: PR

„Njezin razvoj velika je enigma za sve nas. Zahvalni smo svim doktorima, specijalistima, medicinskim sestrama, terapeutima, odgajateljima i nadasve dobrim ljudima u Klinici za dječje bolesti Zagreb, vrtiću Različak te posebice Poliklinici Glavić koja svakodnevnim terapijama prati Tiu na njezinom putu ka samostalnom životu već punih pet godina“, kazala nam je majka Narcisa te objašnjava kakav je proces pred cijelom obitelji.

„Preliminarni pregled, u bolnici Children’s Hospital u St. Louis-u, koja je prepoznata kao nacionalni centar za spastičnu cerebralnu paralizu u USA, od strane dr. Parka potvrđuje da je Tia kandidat za operativni zahvat Selective dorsal rhizotomy. Operacija podrazumijeva zahvat na kralježnici, kojim će se, laički rečeno, smanjiti hypertonus i spazam mišića, koji joj onemogućavaju normalan pokret nogu, odnosno koračanje, zatim slijedi ortopedski zahvat na ligamentima donjih ekstremiteta te svakodnevne fizikalne terapije, sve u bolnici u St. Louis-u u trajanju 30-40 dana. Kako je trenutno dosegla svoj motorički maksimum ovaj operativni zahvat će joj omogućiti da daljnjim terapijskim vježbanjem uz pomoć neurorobotike u Poliklinici Glavić ostvari svoje prve samostalne korake i postane što samostalnija budući da sljedeće godine kreće u osnovnu školu“, otkriva nam Tijina majka.

Operacija je planirana za ožujak 2023. godine, a ukupan iznos koji je potrebno uplatiti 45 dana prije termina operacije jest 65.115,00 dolara plus putni troškovi i troškovi smještaja.

Obitelj je nedavno pokrenula kampanju na stranici Go Get Funding sa Tijinim profilom naziva ‘ZA TIJIN KORAK’. Na ovaj način možete pomoći malenoj Tiji, a ako vam je zgodnija uplata na račun ostavljamo vam niže i Tijin žiro račun:

https://gogetfunding.com/za-tijin-korak-for-tias-step/

Tia Šeri, Zagrebačka banka: HR0523600003119183884

Više o Tijinoj priči možete saznati i njezinom Instagram profilu https://www.instagram.com/tia.shery?r=nametag

 

Pišee: D.E.

Prethodni članakSljedeći članak