Rekordni broj lađara spustio se Savom

Lokalne vijesti

Photo by: Facebook Mato Čičak

U Rugvici se održala 12. turističko-rekreativno-ekološko-edukativna manifestacija Spust rijekom Savom.

U organizaciji Udruge „Joborovski kormorani“ i Turističke zajednice Općine Rugvica u subotu 2. srpnja 2022. godine održao se turističko-rekreativno-ekološko-edukacijski 12. Spust rijekom Savom u kojem je sudjelovao rekordni broj riječnih čamaca, njih 22 s više od 80 sudionika.

Zamjenik župana Damir Tomljenović sudjelovao je u regati i tom prigodom naglasio „Zagrebačka županija će zajedno s Općinom Rugvica razviti potencijal rijeke Save. Sva djeca Rugvice znaju za Savu, a zajedno ćemo više raditi na njezinoj promociji i očuvanju. Sava nam je svima u susjedstvu, a mnogi niti ne znaju kakvo bogatstvo se u njoj krije.“ Postoji velik broj prirodnih ljepota koje su prisutne uz rijeku koje treba razvijati uz održavanje i njezino čišćenje.

Lokalne vijesti

Photo by: Facebook Mato Čičak

„Na području Općine postoji nekoliko udruga lađara i ekoloških udruga koje se brinu za njezino čišćenje. Prije desetak godina nitko nije bio na Savi, a danas smo svjedoci da se ljudi Savi vraćaju. U zajedničkim akcijama vraćamo ljude na rijeku Savu, pogotovo najmlađe, kako bi se vezali uz nju i živjeli s njom“, rekao je načelnik Općine Rugvica Mato Čičak.  Čičak je najavio da im je plan kada se stvore preduvjeti i riješe određene poteškoće, pristupiti uređenju obale. Iako je vodostaj Save bio dosta nizak, regata je protekla izvrsno, u laganom spustu njezinim tokom.

Photo by: Facebook Mato Čičak

Cilj manifestacije je povećanje svijesti o očuvanju rijeke Save i njezinoj važnosti u ekosustavu uz promicanje nautičkog i sportskog turizma, popularizacije same rijeke i Općine Rugvica sa svojim prirodnim, turističkim i gastronomskim obilježjima.

Piše M.T.

Prethodni članakSljedeći članak