Stiže jedinstvena noćna trkačka atrakcija – BLACK GOLD NIGHT RUN 2022_

U sklopu programa „Advent u Ivaniću“, stiže jedinstvena noćna trkača atrakcija!

 Black Gold Night Run je noćna cestovna trkačka utrka od 9 km koja će se održati u Ivanić-Gradu 3. prosinca 2022. godine. Utrka se održava uz podršku INA d.d., Grada Ivanić-Grada, Javne vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad te partnerima koji su organizirali Tour de Marča – Ivicom Kostelićem, Edijem Dadićem i Zoranom Jelakovićem – Crofull Adventure .

Inovativni element u ovom projektu su osvijetljene naftne njihalice koje su dio gradskog identiteta, industrijskog razvoja i baštine Ivanić-Grada. Osvijetljene njihalice biti će nit vodilja trkačima koji će kraj njih prolaziti te će stvoriti posebnu atmosferu cjelokupnog događaja. Utrka se simbolično održava i uoči blagdana svete Barbare zaštitnice rudara, vatrogasaca i dobre smrti, vezanu i uz adventske običaje.

Start i cilj utrke je na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu. Utrka će započeti u 18 sati, a očekuje se oko 100 prijavljenih trkača. Predviđeno trajanje utrke je 1:30 h. Ovim projektom želi se senzibilizirati građane o važnosti kretanja i zdravih navika. Ivanić-Grad ovom utrkom slavi jedno od svoja tri crna zlata – naftu. Ostala dva crna zlata su bučino ulje i naftalan.

Više informacija o projektu u nastavku te vizuali u privitku:

https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/5251

https://www.tzig.hr/otvorene-prijave-za-nocnu-trkacku-utrku-black-gold-night-run/

Black Gold Night Run, Foto: TZIG

Iz bogatog programa Adventa u Ivaniću ističe se neizostavni Božićni sajam na kojem će lokalni proizvođači predstaviti svoj božićni asortiman uz bogatu gastronomsku ponudu. Održat će se izvedbe adventskih pjesama s prozora, koncerti, radionice i predstavljanja knjiga. Na prvi dan Nove Godine u Sportskom parku Zelenjak održat će se u 18 sati novogodišnji vatromet i puštanje lampiona želja. Cijeli siječanj održavat će se akcija „Podržimo domaće!“ kada će se kod odabranih proizvođača moći ostvariti popusti (navedeni u programskoj knjižici).

Cjelokupni program Adventa dostupan je ovdje.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak