Svečano otvoren novi vrtić za 124-ero djece u Rugvic

Lokalne vijesti

Photo by: Facebook Mato Čičak

Iako je Dječji vrtić Medvjedići u Rugvica počeo s radom u siječnju ove godine, svečano je otvoren danas 8. lipnja 2022.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije prema Natječaju za provedbu podmjere 7.4., tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 20 14. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 12.198.367,61HRK, od čega 7.439.500,00 HRK sufinancirano iz sredstava EU.

„Otvorenje Dječjeg vrtića, a uskoro i podružnice, veliki je uspjeh naše Općine i svakako nam svima služi na ponos. Puno rada i truda je još pred nama, ali tome se veselimo jer nasmijana i zadovoljna dječica naš su najveći pokretač“, rekao je Mato Čičak.

Molitvu za uspješan rad te blagoslov djece i zaposlenika predvodili su Vinko Puljić, uzoriti kardinal nadbiskup Vrhbosanski u miru i mons.  Tomislav Subotičanec, generalni vikar i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola Zagrebačke nadbiskupije.

Lokalne vijesti

Photo by: Facebook Mato Čičak

Vizija rada vrtića je pružiti svakom djetetu sigurno, uzbudljivo, poštovano i poticajno okruženje u kojem ćemo stvoriti najbolju priliku za rast i razvoj sukladno individualnim potrebama i preferencijama. Mjesto smo na kojem će djeca dobiti najbolju njegu, zaštitu, obrazovanje te odskočnu dasku budućnost, a sve to u prijateljskom ozračju i suživotu s prirodom.

U vrtiću se djeca igraju i uče u pet odgojno-obrazovnih skupi redovitog programa. Prostor dječjeg vrtića suvremeno je izgrađen i opremljen kako bi se omogućilo kvalitetno ostvarivanje programa za rad s predškolskom djecom, a osigurani didaktički materijali omogućuju zadovoljavanje različitih interesa djeteta, prilagođenih određenoj dobi i sposobnostima djece.

Lokalne vijesti

Photo by: Facebook Mato Čičak

Otvorenju su nazočile izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Vesna Bedeković, izaslanica predsjednika Vlade i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, saborski zastupnici, državna tajnica Središnjeg državnog  ureda za demografiju i mlade Željka Josić, zamjenik župana Damir Tomljenović te brojni načelnici.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak