U Dugom Selu otvoreno novo street workout igralište

Krajem prošle godine Hrvatska Lutrija je provela natječaj za dodjelu sredstava za opremanje parkova za vježbanje na otvorenom, na kojem je Grad Dugo Selo osvojio sredstva za realizaciju parka.

Grad Dugo Selo jedini je grad u Zagrebačkoj županiji koji je imao sreće u izvlačenju osvojiti sredstva u iznosu od 12.000 eura kojima je izgradio street workout igralište. „Zahvaljujemo Hrvatskoj Lutriji na ovoj hvale vrijednoj akciji. Odabrali smo Rekreacijski centar Puhovo za lokaciju igrališta jer ćemo u budućnosti uređivati i cijeli centar kako bi privukli ljude u prirodu iz centra grada. Uz već izgrađeni pumptrack, kreće izgradnja igrališta za padel i odbojku, a u planu nam je i otkupljivanje dodatnih zemljišta za izgradnju novih škola i vrtića. Grad smo za obitelj i mlade pa su tako usmjerena i naša ulaganja. Planova je mnogo jer Dugo Selo ide u smjeru razvoja grada budućnosti za modernu obitelj“, rekao je gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian.

Street workout igralište u Dugom_Selu; foto: Hrvatska Lutrija

Hrvatska Lutrija je putem natječaja dodijelila sredstva za opremanje jednog parka za vježbanje na otvorenom u jednoj općini ili gradu u 20 županija. „Natječaj je bio objavljen povodom obilježavanja 50 godina rada Hrvatske Lutrije te s ciljem ulaganja u lokalne zajednice kroz povećanje broja sportskih sadržaja u gradovima i općinama Republike Hrvatske. Na ovaj način smo doprinijeli društvenoj zajednici  što se uklapa u našu tradiciju društveno odgovornog poslovanja i poticanja brige o zajednici“, rekao je direktor Sektora razvoja poslovanja i marketinga u Hrvatskoj Lutriji Marko Babić.

„Svaki projekt je vrijedan i podržavamo ga, pogotovo kada se radi o našoj djeci. A ovdje ih ima mnogo koja će zasigurno koristiti ovaj park i dobro se zabavljati“, rekao je Goran Nikolić iz Mjesnog odbora Puhovo. Na ovaj je način Dugo Selo je dobilo još jedno novo mjesto za sport, rekreaciju i zabavu za mnoge generacije.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak