U Dugom Selu Uskrs kod Draškovića

Perivoj grofa Draškovića jučer je bio pun veselja i šarenila, otvorena je dugoselska manifestacija „Uskrs kod Draškovića“ – tradicionalnea izložba pisanica na otvorenom. U organizaciji Turističke zajednice Grada Dugog Sela na izložbi, čija je idejna začetnica Ariella Melić, sudjelovalo je 19 skupina iz vrtića, škola, udruga s više od 450 djece s područja grada i susjedne općine Rugvice.

I ove su se godine mali kreativci iskazali, napravljena su zanimljiva likovna rješenja, razne instalacije, pa čak i cijeli mali grad.

Kako je izložba natjecateljskog karaktera, stručni žiri dobro se namučio u izboru najboljih jer je u izradu svih pisanica uloženo puno truda, otkrila je direktorica TZ-a Karmela Vukov – Colić. Od vrtićkih skupina prvo mjesto pripalo je Mišićima iz DV Vrapčić za Proljetno jaje, drugo Medvjedićima iz DV Didi Puhovo za Uskršnji ples, treće Zečićima za Grofovu pisanicu. Kod školaraca najbolji je bio 3.e iz OŠ Josipa Zorića i njihov Uskrs na zemlji templara, drugi je 1. a iz OŠ Rugvica i Lančanica, a Zorićima je pripalo i treće mjesto i to 3.a za Uskrsno šarenilo. DND Dugo Selo s radom naziva Čarolarije našeg grada osvojio je prvo mjesto od udruga, slijede ih Centar Stančić s Pisanicama te Udruga branitelja Crne mambe i HVIDRa i njihova zajednička uskrsna instalacija.

Gradonačelnik Nenad Panian svima je čestitao te pohvalio umjetničko stvaralaštvo poručivši da ga razvijaju i uključe se u kulturno-umjetničke ustanove i udruge.

Najuspješnijima su uručeni prigodni pokloni. TZ Dugo Selo osmislila je i izdala turističku knjižicu za djecu pod nazivom „Tko je sve živio u Dugom Selu“, ilustrirala ju je akademska slikarica Ivana Ožetski. Knjižica sadrži lutkice od papira koje djeca mogu izrezati i igrati se s njima. U njoj će pronaći i grofa i groficu Drašković, templara i mnoge druge likove. Bilo je tu i slatkih darova pokrovitelja Muzeja čokolade iz Zagreba i Dominika Vršića iz dugoselske slastičarnice „Jagode i čokolada“.  Slatku okrjepu za sve sudionike pripremio je Catering Gableraj, također iz Dugog Sela.

Izložbu pisanica popratio je bogat program – zabavno je bilo u Lovu na pisanice, igrale su se razne starinske igre poput nošenja jaja u žlici, održana je kreativna radionica Društva „Naša djeca“ iz Dugog Sela izrade kaširanih pisanica. Kroz Perivoj su šetale i mala grofica Margot Drašković i njena mama grofica Felicija (glumica Mirna Medaković Stepinac) koja je pripremila i kviz. U dvorani Glazbene škole Dugo Selo nastupila su djeca KUD-a “Preporod” i DV-a „Didi“, a lijepo druženje zaokruženo je predstavom o bontonu u izvedbi Kristijana Ugrine.

Izložbu pisanica na otvorenom možete posjetiti kroz iduća dva tjedna.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak