Ugostitelji na sastanku s Ministarstvima

22. rujna 2023. godine, predstavnici Ministarstva financija zajedno s ministrom Markom Primorcem, primili su na radni sastanak predstavnike ugostitelja. Na sastanku su bili nazočni predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a RH, Franz Letica, zajedno s predstavnicima Nezavisne udruge ugostitelja Zagreb, te predstavnicima Udruženja ugostitelja Zagreb. Tema ovog  radnog sastanka bila je daljnje porezno rasterećenje poslovanja u ugostiteljstvu u vidu snižavanja stope PDV-a na kavu i druge bezalkoholne napitke, način implementacije novog poreznog tretmana napojnice pri kartičnom plaćanju, mogućnost pretvorbe obaveze vođenja robnog materijalnog knjigovodstva u preporuku te predlaganje novih načina obračuna plaće s ciljem njezinog povećanja.

Predstavnici Ministarstva financija zajedno s ministrom Primorcem ocijenili su prijedloge ugostitelja za pojednostavljenjem vođenja obveznog materijalnog knjigovodstva kao prihvatljive te su zaključili kako će nas podržati pred Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja u pregovorima o eventualnim izmjenama usmjerenim prema predloženom pojednostavljenju.

Na sastanku ujedno su sudjelovali predstavnici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike zajedno s državnim tajnikom Ivanom Vidiš  koji su primili na sastanak predstavnike ugostitelja Grada Zagreba.

Tema ovog sastanka bila je uvođenje e-vinjeta za zapošljavanje u vršnim razdobljima poslovanja s naglaskom da se izvrše preinake aktualnih propisa i zakonodavstava kako bi se navedeni princip primjenjivao u okviru ugostiteljskog sektora.

Zaključeno je da će prijedloge ugostitelja uzeti u razmatranje te da će nas naknadno obavijestiti o mogućnostima implementacije predloženih modela prijave i odjave radnika u vršnim razdobljima.

 

 

 

 

 

 

Piše: W.K.

Prethodni članakSljedeći članak