Vatrogasci Ivanić-Grada obilježili dan sv. Florijana

Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, svečano je obilježen u Ivanić-Gradu, gdje je Javna vatrogasna postrojba Grada Ivanić-Grada organizirala tradicionalni mimohod vatrogasnih vozila ulicama grada.  Sv. Florijan simbolizira hrabrost i odanost vatrogasaca diljem svijeta, a njegov dan je prilika da se podigne svijest o važnosti njihove službe i zahvali svim vatrogascima koji rade na zaštiti zajednice. Pripadnici JVP-a Ivanić-Grada, umirovljeni vatrogasci te gosti okupili su se kako bi odali počast sv. Florijanu i svim vatrogascima koji su spremni žrtvovati svoje živote za spašavanje drugih.

Photo by: Grad Ivanić-Grad

Vatrogasna zajednica Ivanić-Grad ima u svom sastavu Javnu vatrogasnu postrojbu i 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava, s gotovo 1100 vatrogasaca, od kojih je više od 120 operativaca. Oni su uvijek spremni reagirati u slučaju požara ili drugih hitnih intervencija, a ovaj dan je prilika da se zahvale svim vatrogascima koji su spremni riskirati svoje živote kako bi zaštitili svoju zajednicu.

Ovaj dan je važan podsjetnik na hrabrost, požrtvovnost i odanost vatrogasaca koji su spremni suočiti se s najvećim izazovima kako bi zaštitili svoju zajednicu. U ime Javne vatrogasne postrojbe Grada Ivanić-Grada i svih dobrovoljnih vatrogasnih društava, zahvaljujem svim vatrogascima na njihovoj hrabrosti i predanosti“, rekao je Tomislav Cuvaj zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada.

Nakon mimohoda, vatrogasci su odali počast herojima vatrogastva i položili vijenac ispred spomen-obilježja Gjure Stjepana Deželića i skupa s prisutnima se poklonili hrabrosti i požrtvovnosti vatrogasaca, kao i svih ostalih koji su dali svoje živote u službi svoje zajednice.

 

 

 

Piše: W.K.

Prethodni članakSljedeći članak