Velik broj Međimuraca želi novu osobu na mjestu župana

Lokalne vijesti

Darko Zver prvi je kandidat za župana koji je izbornom povjerenstvu predao potpise podrške za kandidaturu. S nekoliko stotina više od potrebnih 1.500 potpisa koje je trebalo predati, Zver je na ovoj način potvrdio da ima veliku podršku stanovnika Međimurske županije koji žele novu osobu na mjestu župana.

Zasad je samo troje kandidata službeno najavilo kandidaturu i imalo štandove za prikupljanje potpisa, pa je prilikom predaje potpisa Zver komentirao: „Bilo bi iznenađenje da se još netko kandidira, jer nije mi jasno kako bi u samo nekoliko sati mogao prikupiti dovoljan broj potpisa. Nije valjda da će se lažno prepravljati stare liste od prošlih izbora? To ne samo da bi bila povreda izbornog procesa već i prevara birača s ciljem da se lažno napuše podrška kandidatu“. Zver je naglasio i kako se zbog epidemiološke situacije popisi više toliko ne skupljaju po kućama, a da bi se u jedan dan skupilo dovoljno potpisa, ljudi bi trebali stajati u kilometarskoj koloni.

Darko Zver u kampanju ulazi sa sloganom „Novi župan – novi početak“ kojim želi poručiti da je došlo vrijeme za promjenu starih politika i obrazaca ponašanja koji su počivali na političkom inženjeringu i trgovini. „Promjene se neće dogoditi ukoliko se na vlasti stalno vrte jedne te iste garniture političara. Građani trebaju svoje povjerenje dati novim ljudima koji ne ovise o politici. Ja sam takav i s takvim programom izlazim pred birače“, naglasio je Darko Zver odlučan u namjeri da kao novi župan Međimurske županije to pokaže i ostvari. Dokazao se već na mjestu predsjednika Gradskog vijeća Grada Čakovca kada je u samo nekoliko mjeseci uveo sustav transparentnosti u Grad Čakovec i sva gradska poduzeća, usprkos početnom opiranju i negodovanju njihovih direktora.

Lokalne vijesti

Photo by: PROMO

Promjene, transparentnost i efikasnost u javnoj upravi su moguće. Zver je kao najbolje primjere u tome istaknuo kolege iz stranke Fokus, sve redom uspješne gradonačelnike koji su zatekli loše stanje, ali su u vrlo kratkom vremenu uspjeli svoje sredine dovesti u sam vrh najuspješnijih gradova u Hrvatskoj. Radi se konkretno o Svetoj Nedelji, Samoboru, Svetom Ivanu Zelini, Dugom selu te općinama Pirovac i Križ koje su iz loše situacije vrlo brzo postali gospodarsko najrazvijenije sredine u Hrvatskoj i mjesta s najvišom kvalitetom života za svoje stanovnike. Zver smatra da je to pristup koji je potreban i Međimurskoj županiji, jer se radi o sredini marljivih i poštenih ljudi, koja ima sve preduvjete da se izdigne iz prosjeka i postane jedna od najrazvijenijih županija u Hrvatskoj.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak