Velika Gorica: Otvoren Regionalni centar kompetentnosti

Lokalne vijesti

Dana 20. ožujka, premijer Andrej Plenković otvorio je Regionalni centar kompetentnosti u Velikoj Gorici. Riječ je o projektu RCK u strukovnom obrazovanju u strojarstvu vrijednom 15,5 milijuna eura koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, Europskog fonda za regionalni razvoj i Zagrebačke županije, ponosni partner projekta je bila i Obrtnička komora Zagreb, dok je konzultant za cijeli projekt Obrtničko učilište. Ovaj projekt trajao je pune četiri godine, a obuhvatio je dogradnju srednjih strukovnih škola u Velikoj Gorici, Dugom Selu i Samoboru, nabavu opreme, edukaciju djelatnika te modernizaciju programa obrazovanja.

Photo by:  VGdanas 

Među uzvanicima je bio premijer RH Andrej Pleković, ministar Šime Erlić i Radovan Fuchs, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić sa suradnicima, gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar te predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar sa suradnicima. Na početku je sve uzvanike pozdravio ravnatelj Srednje strukovne škole Miroslav Antolčić zahvalivši Ministarstvima kao i Zagrebačkoj županiji na realizaciji ovog projekta te istaknuvši:- Obrazovanje je ključ koji otvara vrata budućnosti!

Photo by:  VGdanas 

Župan Stjepan Kožić s ponosom govori o ovom projektu kao nastavku županijskih ulaganja u obrazovni sustav koji već 20 godina ima svoj kontinuitet i stalan rast.

 

 

 

 

Piše: WK

 

 

 

Prethodni članakSljedeći članak