Vinoteka MIVA i Ivana Marija Vidović prikupili sredstva za nove instrumente

Lokalne vijesti

Galerija vina Miva u suradnji s dubrovačkom pijanisticom Ivanom Marijom Vidović prikupili su sredstva za kupnju glazbenih instrumenata učenicima Umjetničke škole Luke Sorkočevića te izdavanje monografije o samoj školi.

Aukcija vina održana je proteklog tjedna Galeriji vina Miva na inicijativu njezinog vlasnika  Tina Sentića i pijanistice Ivane Marije Vidović. Do ove ideje došlo je kroz prijateljstvo s obitelji Vidović, majkom i kćeri profesoricama u Umjetničkoj školi. „Nakon što smo otvorili vinoteku te izložili njihov obiteljski klavir u našem prostoru, rodila se ideja da napravimo aukciju koju su podržali naši prijatelji Gordan Mohor i Vlado Šušak i drugi vinari. Jedan dio iznosa koji će se prikupiti koristit će se za nabavku glazbenih instrumenata djeci UŠ Luke Sorkočevića, a drugi za izdavanje monografije o samoj školi“, kazao je Sentić koji je iznio kako im je namjera da ova aukcija postane tradicionalno humanitarno događanje u prosincu.

Lokalne vijesti

Photo by: PROMO

Organizacija akcije s izuzetno vrijednim ciljem je bila uspješna unatoč teškim vremenima. Prikupljeno je više od 33.000 kn koje će se u dogovoru s ravnateljem Škole usmjeriti na kupovinu potrebnih instrumenata. „Tin je završio Glazbenu školu i bio je jako dobar kornist koji je osvajao i državne nagrade. Do danas je ostao odan glazbi i mojoj majci kao njegovoj profesorici. Pri posudbi klavira, razvila se ideja o aukciji i donaciji sredstava nekome tko voli glazbu, a ne može kupiti instrument. Međutim, puno je roditelja u ovom trenutku koji ne mogu svojoj djeci priuštiti instrument te smo donaciju usmjerili prema školi da ne izdvajamo pojedince. Tako će se instrumenti posuđivati potrebitima, onima koji obećavaju puno“, objasnila je Vidović.  Njezina majka trenutno piše monografiju o Školi no nema sredstava za njeno izdavanje pa će se dio sredstava odvojiti i u tu namjenu kako bi se zaokružio ovaj projekt. „Čitava donacija nosi ime William po mome bratu koji s nama nije već 25 godina, a bio je strahovito darovit glazbenik“, dodala je Vidović.

Photo by: PROMO

Posebno je dirnuta bila Franica Krampus Vidović koja je zahvalila svima koji su podržali ovaj projekt: „Bit ću presretna da jedan djelić bude u tome što ću u knjigu sigurno velikim slovima upisati tko je učinio putokaz u ovome davanju da bi knjiga uspjela.“

Aukciju je vodio najbolji hrvatski sommelier Siniša Lasan. Prigodni glazbeni program izvele su pobjednice ovogodišnjeg državnog glazbenog natjecanja, ujedno učenice UŠ Luke Sorkočević. Volinistica Paula Ćatić, čelistica Lena Eva Crnjak i pijanistica Sara Crnjak izvele su tako program na kojem su se pronašle skladbe P.I. Čajkovskog ‘March – Song of the Lark’, C. Scotta ‘Cornish Boat Song’ te V. Montija (obr. D. Kamber) ‘Czardas‘.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak