Vrgorski osnovnoškolci dobili nove šarene ormariće

Ormarići STEM OŠVrgorac, foto: PR

Osnovna škola Vrgorac provodi projekt „STEM u Osnovnoj školi Vrgorac“ koji je financiran od strane Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. – 2021.  uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 531.454,27 €, od čega su bespovratna donatorska sredstva u iznosu od 451.736,13 €, a bespovratna nacionalna sredstva 79.718,14 €.

Kroz projekt STEM u OŠ Vrgorac predviđena je nabavka ormarića za učenike predmetne nastave. Ormarići su dostavljeni u školu te su montirani i danina korištenje učenicima predmetne nastave.

Ormarići STEM OŠVrgorac, foto: PR
Ormarići STEM OŠVrgorac, foto: PR

Predviđeno je da se u ormarićima odlažu likovne mape, kutije za tehničku kulturu, oprema za TZK i drugi nastavni materijali te uređaji za STEM predmete koje nije neophodno nositi kući.

Cilj nabavke ormarića kroz ovaj projekt je poboljšati kvalitetu boravka učenika u školi kroz:
  • povećanu higijenu
  • urednost hodnika i prostora škole
  • sigurnost osobnih stvari
  • odgovornost i kutak privatnost

Financijski mehanizam EGP-a i Norveški financijski mehanizam pridonose smanjenju socijalnih i ekonomskih razlika unutar Europe te jačaju bilateralnu suradnju između država donatora (Island, Lihtenštajn i Norveška) i Republike Hrvatske.

Više o grantovima možete pronaći na web stranici EEA and Norway Grants.

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak