Zagrebačke floristice na splitskom festivalu cvijeća

U Splitu se održao tradicionalni 46. Praznik cvijeća u Splitu pod nazivom Flowers & fashion na kojem su sudjelovali dizajneri cvijeća iz Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije i Poljske, ali i zagrebačke floristice pri Obrtničkoj komori Zagreb uz kolege iz cijele Hrvatske.

Floristi su aranžirali prosotrije Dioklecijanovog podruma, pod rukovodstvom Simona Ogrizeka, predsjednika Florinta – međunarodne organizacije cvjećara

U sklopu Praznika cvijeća održala se edukativna prezentacija za cvjećare na temu Uskrsa od strane renomiranih europskih florista, ali i po drugi puta zaredom održan je Forum Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore gdje se na panelu pod naslovom „Cvjeta li cvjećarstvo u Hrvatskoj – sadašnjost i budućnost“ raspravljalo o aktualnoj situaciji u cvjećarskoj struci.

Sudjelovali su: Spomenka Fabijančić, vl. cvjećarnice Tea i Rafaela Petrinić, vl. cvjećarskog obrta Poppy; Josipa Čuvalo, vl. cvjećarne Lanište, Snježana Barilović, vl. cvjećarne Papyrus, Mirjana Balun, vl. cvjećarne Bombončić, Katarina Petranović , vl. cvjećarne Eluni.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak