Započinje projekt nadogradnje Gimnazije u Samoboru

Lokalne vijesti

Photo by: Facebook Petra Škrobot

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je s gradonačelnicom Grada Samobora Petrom Škrobot sporazum za izradu idejnog rješenja i idejnog projekta dogradnje Gimnazije Antun Gustav Matoš u Samoboru.

Gimnazija, koju u ovoj školskoj godini pohađaju 273 učenika, zgradu dijeli s još dvije škole – Srednjom strukovnom i Ekonomskom, trgovačkom i ugostiteljskom školom, a planiranom rekonstrukcijom i dogradnjom značajno bi se poboljšali uvjeti rada u skladu s propisanim Državnim pedagoškim standardom.

“Zahvaljujem Županu na potpisanom sporazumu te se veselim realizaciji svih projekata koji su u pripremi. Ovo je pravi primjer suradnje s nadležnim institucijama, kojem trebamo težiti za dobrobit grada i svih sugrađana”, kazala je Škrobot.

Potpisani sporazum jedan je od preduvjeta da se ovaj projekt dogradnje Gimnazije Antun Gustav Matoš može financirati kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, a njime je utvrđeno i zajedničko financiranje izrade idejnog rješenja i idejnog projekta za dogradnju u omjerima 50:50 između Županije i Grada.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak