Županija će konkretne mjere usmjeriti prema gospodarstvu: Župan Marušić posjetio tvrtku Kudumija

Photo by: BBŽ

Bjelovarsko-bilogorska županija i ove godine, unatoč skromnim mogućnostima, dio proračunskih sredstava kroz konkretne mjere usmjerit će na pomoć gospodarstvu. Tim povodom je župan Marko Marušić posjetio tvrtku Kudimija, jednu od najuspješnijih u proizvodnji, prodaji i iznajmljivanju šatora.

Kako bi te mjere bile uistinu učinkovite, župan Marko Marušić odlučio je najprije osluhnuti koje su to stvarne potrebe gospodarstva i tek na temelju njih kreirati konkretne mjere potpore poduzetnicima i obrtnicima. S tom namjerom posjetio je bjelovarsku tvrtku Kudumija, jednu od najuspješnijih u proizvodnji, prodaji i iznajmljivanju šatora i razgovarao s njezinim vlasnicima Darijom Kudumijom i Jasnicom Despot.

“Naše su proračunske mogućnosti nažalost vrlo skromne, ali želimo pomoći koliko možemo i u tom smislu je iznimno važno da mjere koje ćemo ponuditi budu od pomoći poduzetnicima i obrtnicima. Dakle, sukladne njihovim stvarnim potrebama, a ne da kreiramo mjere koje nikome ne trebaju”, kazao je Marušić ističući da će mjere i javni pozivi prema sadašnjem planu biti objavljeni potkraj ljeta.

“Mi smo ranijih godina koristili neke od mjera kao što su subvencioniranje kamata na kredit i to su mjere za koje bi i sada sigurno bilo dosta interesa. U tom smislu pozdravljamo svaku inicijativu i nastojanje da se pomogne gospodarstvu”, rekao je vlasnik tvrtke Dario Kudumija.

Iz proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije u ovoj bi se godini za potpore poduzetnicima i obrtnicima trebalo utrošiti oko dva milijuna kuna i zbog toga je potrebno da mjere budu kvalitetno osmišljene i dođu poduzetnicima kojima je to i najpotrebnije.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak