300.000,00 € za nogometni teren na SRC Dubrava

Općina Dubrava je s Ministarstvom turizma i sporta potpisala ugovor o dodjeli sredstava u visini od 300.000,00 eura za rekonstrukciju i uređenje nogometnog terena na Sportsko – rekreativnom centru u Dubravi.

“Veliki je ovo poticaj za razvoj sporta u našoj općini i nastavak razvoja škole nogometa u Dubravi koja ima više od 150 registriranih sportaša zbog čega želim uputiti posebnu zahvalu ministrici Nikolini Brnjac”, rekao je načelnik Tomislav Okroša.

Brnjac, Okroša, ugovor za nogometni teren, foto: Općina Dubrava

Ulaganje u sport donosi mnoge koristi općini i njezinim stanovnicima. Nogomet je izuzetno popularan sport koji promiče tjelesnu aktivnost i zdrav način života. Omogućavanjem pristupa kvalitetnim nogometnim terenima potiče se aktivnost među mladima i odraslima, smanjujući rizik od neaktivnosti i pretilosti. Također, nogometni tereni su često središta zajednice gdje se ljudi okupljaju, socijaliziraju i grade zajedništvo. Ulaganje u sportsku infrastrukturu može privući turiste i posjetitelje, potičući gospodarski razvoj i turističku industriju općine. Kvalitetni nogometni tereni mogu potaknuti razvoj lokalnih sportskih talenata, što doprinosi reputaciji općine i stvara ponos među stanovnicima.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak