Obrtnici posjetili sajam MIDA

Ovogodišnji sajam se održao od 25. travnja do 1.svibnja u staroj jezgri Firence.

MIDA, Međunarodna obrtnička izložba koja se održava Firenci, svake godine pozdravlja obrtnike i obrtničke tvrtke svih područja i veličina u prostorima Fortezza da Basso, kako bi posjetiteljima pružila osjećaj raznolikosti, bogatstva i kvalitete sektora koji je i nasljedan i inovativan.

S ciljem dizajniranja sadašnje konstelacije obrtništva i njegovih budućih izgleda, MIDA predstavlja raznolikost obrtništva koje se razvija u između tradicionalnih znanja i visokotehnoloških tehnologija.  Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar zajedno sa predsjednikom Hrvatske obrtničke komore Daliborom Kratohvilom, ravnateljem Uprave pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Roberta Blažinovića, predsjednika Udruženja prijevoznika Zagreb Zdravka Bubnića, predsjednika Udruženja Dugog Sela Marka Cesara te ravnatelja srednjih strukovnih škola posjetili su 86. Međunarodni obrtnički sajam MIDA u Firenci.

U MIDA-i inteligentne ruke tradicije popraćene su vlastitom proizvodnjom, dizajnom i novim oblicima digitalne izrade. Tvrtke koje svoju vrijednost temelje na vještinama koje se prenose generacijama, na obraćanju pažnje na svaki detalj i stalnom razvoju novih tehnika i materijala.

Ovogodišnja MIDA svakako nije zaostajala za prošlogodišnjim događanjima, i ove godine je bila obogaćena sa zanimljivim sadržajima kao što su izložbe, radionice proizvodnje raznih proizvoda, kuharske prezentacije, predstavljanje raznih folklornih plesova, dječje radionice, performansi, konferencije, prezentacije te mnogi sadržaji edukativnog karaktera.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak