41 prvostupnik kreće u svijet fizioterapije

lokalnevijesti.hr

U petak, 21. travnja 2023. godine održana je svečana promocija 41 prvostupnika stručnog prijediplomskog studija Fizioterapija Veleučilišta Ivanić-Grad.

U sklopu promocije održala se dodjela nagrada studentima, te njihova promocija i prisega uz prigodan program. Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš istaknuo je kako će grad i dalje pružati veliku potporu Veleučilištu i ulagati u njega. „Sa moje pozicije i pozicije gradske uprave, projekt ustroja ovog veleučilišta doživljavamo kao jedan od najvećih i najznačajnijih projekta grada. Ideja o veleučilištu i visokoj školi u Ivanić-Gradu stara je desetak godina, a cjelokupni tim uspio je postaviti ovo veleučilište na noge, a grad sa samo 15.000 stanovnika upisan je sada na kartu gradova sa visokim školstvom.“ Najavio je kako se već grade nove predavaonice i kabineti, a  u sljedeće dvije godine Veleučilište će dobiti još dvije etaže i sveučilišni kampus na području današnjeg Đačkog doma čime će se zadovoljiti svi uvjeti za lakše studiranje.

Photo by: T.S.

Studij Fizioterapije počeo se na Veleučilištu izvoditi u akademskoj godini 2018./2019. u trajanju od tri godine čijim se izvođenjem stječe 180 ECTS-bodova. Veleučilište Ivanić-Grad je u kratkom roku postiglo velike uspjehe, a jedino je Veleučilište na području Zagrebačke županije koje je dobilo mogućnost izvoditi studije u polju biomedicine i zdravstva. Na Veleučilištu studira oko 160 studenata. „Veleučilište je produkt vizije gradonačelnika i entuzijazma nekoliko ljudi koji je započeo 2016. godine. Danas obilježavamo jedan od najvažnijih događaja – završnu promociju studenata. Nastojat ćemo biti partner institucijama, te ćemo raditi na praćenju promjena u visokom obrazovanju, sustavnom uređenju silabusa prema najnovijoj literaturi i traženju eminentnih predavača. Spoj teorije, znanstvenog i stručnog rada uz praktični rad pun je pogodak za svako društvo. Radujemo se i novim kapitalnim gradskim ulaganjima u cilju poboljšanja našeg sustava. Ponuditi mladima budućnost, znači imati budućnost. Nastavit ćemo se boriti za mlade i za njihovu budućnost na tržištu rada. Vi ste naša nada, cijenite svoje znanje i vještine, promovirajte svoje struke“, rekao je dekan doc. dr. sc. human. Mile Marinčić.

Photo by: T.S.
Photo by: T.S.

Dekanovu nagradu za izvrsnost u akademskoj godini 2021./2022. dobili su Marijo Šiptar, Matea Kormanić i Lorena Kovačić.

Misija Veleučilišta Ivanić-Grad jest produciranje visokoobrazovanih stručnjaka koji će uspješno odgovarati suvremenim poslovnim izazovima te, posljedično, podizanje razine kvalitete visokoškolske poduzetničke edukacije u Hrvatskoj.  Svojim studijskim programima promoviraju znanja relevantna za društvo i struku uvažavanjem poslovne, radne, stručne i znanstvene etike i provođenjem visokih vrijednosnih kriterija. Veleučilište osmišljava, ispituje i razvija inovacije iz područja rehabilitacije, terapije, sestrinstva…, ali i drugih srodnih polja te kroz znanstvenu i tehničku podršku pomaže razvoju Grada, županije i šire.

 

 

 

Piše: M.T.

Prethodni članakSljedeći članak