87. Zlatna igla – Muška moda Šabić, NIT by Ana Žarković i Ivana Jurić design

Lokalne vijesti

Zagrebačka, najdugovječnija, obrtnička modna revija 87. Zlatna igla s novim konceptom održat će se u Laubi.

 Nakon New Yorka, Londona, Milana i Pariza, vrijeme je za  Zagreb!

Zlatna igla je obrtnička modna revija koja će ove godine po 87. put po redu okupiti najbolje zagrebačke obrtnike i dizajnere. Davne 1935. godine održana je prva Zlatna igla po uzoru na onu u Parizu. Zlatna igla je nakon pariške revije, najdugovječnija modna manifestacija u regiji koja generacijama promovira zagrebačko obrtništvo i dizajn.

Revija će se održati 14. listopada 2022. godine u 19:00 sati u Laubi, Prilaz baruna Filipovića 23a, Zagreb s direktnim prijenosom na HRT-u. Po prvi će se puta nakon revije moći kupiti revijalni modeli predstavljenih dizajnera u showroom-u od 20:30 sati. Revija se održava pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića i pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Gradske skupštine Grada Zagreba. Glazbena gošća večeri je Maja Blagdan. Ove će se godine predstaviti 16 dizajnera sa svojim novim kolekcijama.

Uz dizajnere će se predstaviti Ceh frizera i kozmetičara, cvjećari, postolari, kišobranari, klobučari i kožari Udruženja obrtnika Grada Zagreba.

Ivana Jurić, rođena u Bosni i Hercegovini, završila srednju školu za dizajn, tekstil i primijenjenu umjetnost u Zadru. Slijedila je svoje snove te upisala tekstilni i modni dizajn u Zagrebu na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Njeni početci su izgledali tako da je dizajnirala svečane haljine za sebe i prijateljice, a pomoću Facebook stranice I.J.Design osvojila je populaciju mlađe generacije i žena srednjih godina, a sada mnoge javne osobe rado odijevaju Ivanine kreacije. Kao mlada poduzetna djevojka, željna uspjeha sudjelovala je na modnim manifestacijama i revijama poput Zagreb In Style i Zadar in Glamour, izbor Miss Hrvatske 2015 te izbor Miss Zadarske županije, na Riječkim stepenicama i mnogim drugim. Svojim najvećim uspjehom smatra otvorenje prvog showrooma u samom srcu Zagreba u kojem možete pronaći dnevne i svečane haljine, vjenčanice, majice i suknje od jednostavnih krojeva za casual lookpa sve do najprofinjenijih materijala vjenčanja, gala i maturalne večeri. Haljine dizajnerice Ivane Jurić su namijenjene za žene koje žele izgledati profinjeno, elagantno sa malom dozom seksipila. Njeni krojevi prate liniju tijela, skrivaju nedostatke na tijelu, a otkrivaju atribute.

Salon 1958. utemeljio je Salim Šabić. Spoj krojačkog umijeća i individualnog pristupa salonu donosi klijente koji se iznova vraćaju.
Izrađuju se ekskluzivna i svečana odijela te drugi odjevni predmeti za muškarce. Muška moda Šabić godinama njeguje muški klasični stil odijela.  Ove godine prevladavaju boje jeseni s notom klasike. Upravo to daje originalni štih koji na taj način ističe ležerniji pristup modnim trendovima, a pritom ostaje elegantan i odmjeren.

Kolekcija NIT-i by Ana Žarković je usmjerena u dva pravca. Jedan je istraživanje kontrastnih panel konstrukcija i pronalaženje ravnoteže između nejednakih crno – bijelih ploha, a drugi ( crveno – rozi ) dio je pokušaj tonaliziranja boje od tamno crvene do roze i stvaranje dojma rastapanja i gubljenja jasnog oblika odjevnog predmeta, postavljanje pitanja –  gdje smo mi , a gdje počinje netko ili nešto drugo?

Nit je hrvatska modna linija dizajnerice Ane Žarković ( dipl. Na TTF-u 1998.g). Aktivno dizajniramo, proizvodimo i prodajemo žensku modnu odjeću već 20-ak godina u Zagrebu.

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak